Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţiriac s-a ţinut de cuvânt. Schimbarea majoră apărută la turneul de la Madrid. Simona Halep, ultima jucătoare care s-a bucurat de acest privilegiu

Ţiriac s-a ţinut de cuvânt. Schimbarea majoră apărută la turneul de la Madrid. Simona Halep, ultima jucătoare care s-a bucurat de acest privilegiugalerie foto

Tenis

Comentarii

În 2017 Ion Ţiriac a intrat în conflict cu preşedintele Acociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis, care a comentat în chip maliţions prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de premiere după finala câştigată de Simona Halep.

După ce Steve Simon a ieşit cu o declaraţie prin care îşi exprima dezacordul vis-a-vis de prezenţa lui Ilie Năstase la festivitatea de premiere, Ion Ţiriac i-a transmis o scrisoare prin care îl anunţa că a luat decizia de a nu mai acorda binecunoscutul trofeu cu diamante câştigătoarelor conpetiţiei feminine.

"Ca urmare a comentariilor publice agresive ale WTA în legătură cu acordarea Trofeului Madrid în acest an, în prezenţa domnului Ilie Năstase, vă informez prin prezenta că am decis să retrag acordarea trofeului meu la competiţia feminină. Fac referire la trofeul din aur şi diamante şi la replicile din argint masiv, acestea nu vor mai fi acordate câştigătorilor competiţiilor feminine de la Madrid. Acest trofeu este un simbol oferit de mine personal câştigătorului turneului şi pot fi prezent eu însumi sau printr-un invitat ales de mine la ceremonia de acordare a trofeului. WTA nu este împuternicită să-mi cenzureze libertatea de a face o invitaţie specială la acordarea trofeului. De-a lungul timpului, am fost onorat că au acceptat invitaţia mea la festivitate Regina Spaniei, Prinţul Moştenitor al Spaniei, Primarul Madridului. În acest an, invitaţia mea a fost acceptată de domnul Ilie Năstase. Am fost informat că WTA l-a amendat pe proprietarul turneului pentru că a permis invitatului meu să participe pe teren la festivitatea de premiere. Din nou, consider acest comportament al WTA drept consecvent agresiv, în afara competenţei WTA", se arăta în scrisoarea trimisă de Ţiriac.

La doi ani de la acest conflict Ion Ţiriac nu a revenit la sentimente mai bune, şi aşa cum a promis, continuă să nu mai acorde trofeul câştigătoarei competiţiei feminine.

Prima jucătoare care a avut de suferit de pe urma acestei decizii a fost Petra Kvitova, care a câştigat competiţia în 2018. Nici învingătoarea din acest sezon nu s-a bucurat de trofeul cu diamante, aceasta primind un trofeu din sticlă.

Trofeul "Ion Ţiriac", considerat de  "high tech", are 43 de centimetri înălţime, 7,5 kilograme şi 96 de componente. Trofeul este sub forma unei coloane pe care sunt ataşate, în spirală, 32 de rachete de tenis cu numele jucătorilor şi jucătoarelor care au câştigat cele mai multe turnee de Grand Slam de-a lungul timpului. Trofeul a fost realizat de elveţianul Roland Alexander Iten.

Simona Halep, ultima jucătoare de tenis care a ridicat deasupra capului trofeul ”Ion Ţiriac”

Afla mai multe despre: madrid opentenis,  

viewscnt
Articole similare