Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Titlul Ligii 1 se poate decide la lovituri de departajare! Prima reacţie a lui Burleanu: "Nu am discutat cu CFR Cluj şi U Craiova". Care au fost cele cinci variante pentru "finala" din Oltenia

Titlul Ligii 1 se poate decide la lovituri de departajare! Prima reacţie a lui Burleanu: "Nu am discutat cu CFR Cluj şi U Craiova". Care au fost cele cinci variante pentru "finala" din Oltenia

Superliga

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a oferit primele reacţii, după o decizie istorică luată, luni, în Liga 1, cu câteva ore înainte de U Craiova - CFR Cluj.

Prelungiri şi lovituri de departajare la U Craiova - CFR Cluj, în caz de egalitate!

"Finala" din Liga 1, dintre U Craiova şi CFR Cluj, va avea parte de un format inedit pentru un meci de campionat. CeX-ul FRF, care s-a reunit luni, a hotărât ca meciul să meargă până în prelungiri şi lovituri de departajare, în caz de egalitate, după 90 de minute.

"Nu ne-am dorit să ajungem în această situaţie şi să se stabilească asemenea decizii. În repetate rânduri am făcut acest apel către LPF, de a lua în calcul dezbatarea tuturor scenariilor în care puteam fi. Toate aceste intervenţii au avut loc înaintea reluarea sezonului. Intervenţia ligii a fost că există o decizie în acest sens, azi nu a existat. 

Au fost cinci scenarii care s-au dezbătut. Şi ieri, şi azi au fost discuţii cu UEFA. Cel mai bun secnariu care ar fi schimbat totul azi ar fi fost ca meciul Astra - U Craiova să se dispute pe 5 sau 6 august, UEFA nu ne-a permis, nu am primit derogarea, astfel că planurile ne-au fost date peste cap şi am discutat aceste cinci scenarii. 

Scenariul care a întrunit unanimitate: campioana României va fi câştigătoarea din această seară. Dacă e rezultat de egalitate, vor fi prelungiri, iar pe mai departe vor fi lovituri de departajare. Nu am discutat cu U Craiova, nu am apucat. Cluburile din Liga 1 au reprezentanţi prin LPF. Aceasta e varianta care produce cel mai mic grad de nedreptate, ne expune celui mai mic risc, acestea au fost obictiovele întâlnirii şi pune mai presus de orice meritul sportiv.

Nu am discutat cu niciun club, LPF a susţinut această variantă. Reprezentanţii cluburilor din Liga 1 au reprezentant, nu am discutat şi ar fi putut da naştere anumitor interpretări dacă discutam", a declarat Răzvan Burleanu. 

U Craiova - CFR Cluj, astăzi, ora 20:30, la Telekom Sport 1

Cele 5 variante discutate în CeX-ul FRF

  • "Prima variantă a făcut referire la omologarea rezultatelor şi trimiterea către Comisia de Disciplină. Mă refer la meciul pierdut (n.r. - Astra - U Craiova 0-3, la masa verde), mai ales că meciul Astra Craiova nu fusese reprogramat. Meciul a fost amânat de două ori din cauza fiecăreia. Ne-am fi aşteptat să fie probleme la Comisia de Disciplină, pentru că ambele au avut meciul amânat de câte două ori. 
  • A doua variantă a fost îngheţarea clasamentului şi apoi asta să fie departajarea. Făceam poză clasamentului actual. 
  • A treia a fost puncte per meci, luând în calcul toate meciurile disputate din sezonul regular şi play-off. 
  • A patra a fost puncte per meci pe meciurile disputate în play-off. 
  • A cincea variantă a fost care a întrunit toate voturile. (n.r. -  prelungiri şi lovituri de departajare)", a mai spus preşedintele FRF. 
 

Afla mai multe despre: razvan burleanuu craiovacfr cluj 

viewscnt
Articole similare