Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Toate calculele de la Euro 2019. Scenariile prin care România se poate califica în semifinalele turneului final din Italia şi San Marino

Toate calculele de la Euro 2019. Scenariile prin care România se poate califica în semifinalele turneului final din Italia şi San Marino

Echipa națională

Comentarii

Dacă în ultimul meci din grupă, cu Franţa, România va învinge sau va face egal, va câştiga grupa şi se va califica în semifinalele Campionatului European şi la Jocurile Olimpice din Japonia 2020.

Scenariile se complică doar în cazul unui eşec. Aşadar, dacă pierde cu Franţa, România va încheia sigur pe locul 2 în grupă, cu 6 puncte, şi e nevoie să devină cel mai bun loc 2 din cele 3 grupe de la Euro ca să meargă mai departe. Situaţie fericită de care o poate priva doar nişte scenarii puţin probabile, care depind exclusiv de o înfrângere a României la scor mare cu Franţa.

În grupa care se joacă sâmbătă, scenariul negru 1 spune că Spania nu bate Polonia, iar Italia bate Belgia la o diferenţă de scor, coroborată cu înfrângerea României, care îi oferă un goalveraj mai bun (acum România are +5, iar Italia are +1).

În grupa care se joacă azi, scenariul negru 2 spune că Italia bate Belgia + Spania bate Polonia şi se face clasament în trei (Polonia-Italia-Spania la egalitate de puncte). Dacă victoria Spaniei e la 3 goluri, Italia vine pe doi şi revenim la scenariul negru 1. Dacă Spania bate la unu sau 2 goluri diferenţă, doar un dezastru cu Franţa îi poate ajuta (acum România are +5, Spania are -1).

În grupa care se joacă mâine, dacă Danemarca va câştiga cu Serbia iar Germania nu pierde cu Austria, contează la ce diferenţă câştigă danezii versurs diferenţa la care ar pierde România cu Franţa (acum noi avem +5, danezii au 0).

În grupa care se joacă mâine, dacă Germania pierde cu Austria şi Danemarca bate Serbia, se face clasament în trei (Germania-Austria-Danemarca la egalitate de puncte). Înfrângerea nemţilor la limită ne întoarce la scenariul “diferenţa victoriei danezilor vs diferenţa înfrângerii noastre cu Franţa”. Ar mai fi varianta unei victorii zdrobitoare a Austriei cu Germania, în contexul unui scor similar pentru Franţa cu România.

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare