Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tomas Ryde, descumpănit în faţa jurnaliştilor după înfrângerea istorică a României cu Japonia! Ce a mai putut spune la finalul Campionatului Mondial

Tomas Ryde, descumpănit în faţa jurnaliştilor după înfrângerea istorică a României cu Japonia! Ce a mai putut spune la finalul Campionatului Mondial

Handbal

Comentarii

Suedezul Tomas Ryde şi-a găsit cu greu cuvintele după ce naţionala României a pierdut cu 37-20 în faţa Japoniei, la Campionatul Mondial. În discursul său, selecţionerul a dat vina pe situaţia neaşteptată cu care s-a confruntat naţionala înainte de startul turneului final.

România - Japonia 20-37, la Campionatul Mondial 2019

Naţionala României a încheiat cu zero puncte grupa principală de la Campionatul Mondial, după ce a suferit cea mai drastică înfrângere de la turneul final în faţa celui mai facil adversar din grupă. Japonia ne-a învins categoric, scor 37-20, într-un meci în care România a doborât mai multe recorduri negative. 

La conferinţa de presă, Ryde a oferit o ultimă reacţie de la Campionatul Mondial din Japonia: "Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situaţie dificilă când am început turneul, am avut accidentări şi alte probleme, dar am supravieţuit. Suntem fericiţi că am reuşit să ajungem în grupele principale. 

În ceea ce priveşte echipa Japoniei, să jucăm împotriva lor astăzi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteză mare în joc şi calităţi tehnice foarte bune. Felicitări echipei Japoniei, a fost fantastică! 

Faptul că a trebuit să lăsăm patru jucătoare acasă, în România, din cauza scandalului de dopaj de la Braşov, a afectat foarte mult echipa şi a creat un mare sentiment de tristeţe în cadrul grupului. Întotdeauna mai avem şi accidentări în timpul unui astfel de turneu, deci în final ne-a fost foarte dificil. Cred că am jucat fără opt jucătoare astăzi. 

Apreciez ceea ce au reuşit jucătoarele noi, Patricia Vizitiu, Elena Dache şi Anca Polocoşer, care au ajuns la echipă  cu o zi înainte să plecăm spre Japonia. Din acest punct de vedere, sunt foarte mândru să fiu antrenorul naţionalei României, pentru faptul că am reuşit să ajungem în grupele principale şi pentru felul în care am încercat să jucăm. Nu am avut nicio şansă în faţa Rusiei, nu am avut nicio şansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experienţă foarte bună", a spus Ryde. 

Afla mai multe despre: tomas rydecampionat mondial 2019romania japonia 

viewscnt
Articole similare