Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tomas Ryde, prima reacţie după ce România a evitat la mustaţă o ruşine istorică la CM din Japonia: "Am încercat să iau decizii inteligente"

Tomas Ryde, prima reacţie după ce România a evitat la mustaţă o ruşine istorică la CM din Japonia: "Am încercat să iau decizii inteligente"

CM Handbal

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale a României, Tomas Ryde, s-a declarat fericit după victoria cu reprezentativa Kazahstanului, succes obţinut cu mari emoţii, punând jocul mai puţin reuşit al tricolorelor pe seama faptului că a rulat întreg lotul.

România s-a impus cu 22-20, dar a fost la un pas de o ruşine istorică în faţa Kazahstanului, echipă învinsă fără drept de apel în primele două meciuri de la turneul final. La scorul de 21-20, cu aproximativ un minut înainte de final, adversarele au avut atacul.

"Meciul a devenit mult mai greu decât mă aşteptam, portarul a început să scoată mingi, sunt fericit că am câştigat meciul. Să ne concentrăm asupra partidei următoare.

Am menajat-o pe Cristina pentru meciul de mâine. Am încercat să iau decizii inteligente atunci când am alcătuit echipa. Am avut o mulţime de ocazii şi nu am reuşit să le concretizăm. Extremele au făcut şi lucruri bune.

Nu am putut să blocăm aruncările de la şold ale adversarilor. Asta trebuie să rezolvăm pentru meciul de mâine", a declarat Tomas Ryde, la finalul meciului.

Tomas Ryde s-a referit, apoi, la meciul cu Muntenegru, programat miercuri, de la 08:00, în direct la Telekom Sport 1.

"Muntenegru joacă după stilul celor de la Buducnost. Combinaţiile sunt aceleaşi. Cristina le cunoaşte foarte bine", a adăugat Ryde.

România a învins Kazahstan, scor 22-20, la CM din Japonia

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut, marţi, a doua victorie în grupa C a Campionatului Mondial, scor 22-20 (14-11), cu selecţionata Kazahstanului.

În primul meci al grupei C, tricolorele au cedat la scor în faţa Spaniei, 16-31 (9-16), iar în al doilea au învins Senegalul, scor 29-24 (15-12).

În continuare, programul echipei tricolore, antrenată de Tomas Ryde şi Costică Buceschi, este următorul: România – Muntenegru (4 decembrie, 8.00) şi România – Ungaria (6 decembrie, 12.00).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

Afla mai multe despre: romania 

viewscnt
Articole similare