Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Toni Petrea, îngândurat după eliminările celor de la CFR Cluj şi Craiova. "Un semnal de alarmă. Fotbalul românesc are de suferit"

Toni Petrea, îngândurat după eliminările celor de la CFR Cluj şi Craiova. "Un semnal de alarmă. Fotbalul românesc are de suferit"

Fotbal

Comentarii

Antrenorul celor de la FCSB, Toni Petrea, nu s-a declarat deloc bucuros de faptul că CFR Cluj a fost eliminată din lupta pentru grupele Ligii Campionilor, iar Universitatea Craiova a fost eliminată din Europa de o formaţie anonimă din Georgia. Este conştient că va scădea coeficientul de ţară, iar acest lucru va îngreuna acţiunile echipelor româneşti în sezoanele europene viitoare.

După sezoane de performanţe modeste, fotbalul românesc nu se dezminte. Şi începutul acestei campanii este unul dezamăgitor. CFR Cluj a avut calificarea în mână, însă a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Dinamo Zagreb. Va continua lupta în preliminariile Europa Leage, unde îşi poate repara eşecul, într-o oarecare măsură. În plus, Universitatea Craiova a pierdut cu 1-2 meciul de pe terenul gruzinilor de la Lokomotiv Tbilisi, o formaţie care nu mai trecuse niciodată de primul tur preliminar al unei competiţii europene. România rămâne în competiţie cu FC Botoşani, care va avea un parcurs infernal spre grupele Europa League, şi cu FCSB şi CFR Cluj, cu şanse mari să ajungă în play-off-ul Europa League.

În momentul de faţă, dintre campionatele din Top 30, Bulgaria, Israel şi România au pierdut câte o formaţie, iar coeficientul Ligii 1 este de 1.750 puncte, sub ce au acumulat până acum Insulele Feroe (1.875) şi Irlanda de Nord (2.333). Pentru ca Liga 1 să ajungă în Top 15 campionate, acolo unde ai trimiţi două formaţii în preliminariile Ligii Campionilor, una în preliminariile Europa League şi alte două în preliminariile Conference League, FC Botoşani, CFR Cluj şi FCSB au nevoie de un sezon fabulos.

(Despre Craiova şi CFR eliminate. Este un semnat de alarmă pentru fotbalul românesc?) "Da, din punctul meu de vedere ar trebui să fie un semnal de alarmă, pentru că am ajuns să jucăm din primul tur preliminar şi accederea în faza superioară a competiţiilor este din ce în ce mai dificilă. În momentul în care sunt echipe eliminate din primul tur, nici coeficientul nu mai e cel de care avem nevoie şi atunci tot fotbalul românesc are de suferit", a declarat şi Toni Petrea, la finalul partidei câştigate cu 3-0 în faţa armenilor de la Shirak, în primul tur preliminar din Europa League.

Următoarea etapă din Liga 1, FCSB o va înfrunta pe Viitorul Constanţa, duminică, de la ora 21, pe Arena Naţională.

"Are aceeaşi filosofie de joc. Într-adevăr, e un antrenor nou, însă din ce am văzut în meciul lor din prima etapă, merg pe aceleaşi principii. E un meci dificil. Important pentru noi este acum să reuşim să ne refacem după acest joc, un joc de uzură, în care am depus foarte mult efort, să putem să fim pregătiţi 100% pent meciul de duminică", a completat antrenorul celor de la FCSB, Toni Petrea.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare