Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP 10 jucători străini din Liga l care au impresionat în primele opt etape. Niciun jucător de la FCSB sau Dinamo

TOP 10 jucători străini din Liga l care au impresionat în primele opt etape. Niciun jucător de la FCSB sau Dinamo

Superliga

Comentarii

În acest weekend, s-a trecut de jumătatea turului Ligii l de fotbal. Au trecut 8 runde, timp în care au reuşit să se evidenţieze noi jucători şi antrenori cu ambiţii mari. Pe baza golurilor şi al paselor de gol, am ales cei mai prolifici jucători străini din Liga l, ai acestui început de sezon.

După opt etape jucate în Liga l, pe prima poziţie se află, contrar tuturor aşteptărilor, Gaz Metan Mediaş, care a rămas singura formaţie neînvinsă, în acest moment, cu 18 puncte. Locul secund este ocupat de campioana CFR Cluj, cu 17 puncte, urmată "U" Craiova, cu 16 puncte, FC Viitorul şi Poli Iaşi, câte 15 puncte. Printre protagonişti se numără şi o serie de jucători străini, care au reuşit să pună umărul la performanţele echipelor lor. Surprinzător sau nu, nici un jucător de la FCSB sau Dinamo nu a fost inclus în acest clasament, al eficacităţii.

1. Eric de Oliveira (mijlocaş ofensiv, 33 de ani, Brazilia/România, FC Viitorul Constanţa) - Situaţia lui Eric este una specială. Chiar dacă a reuşit 5 goluri şi 2 pase de gol, în cinci partide, brazilianul nu mai este în graţiile lui Gică Hagi din cauza kilogramelor în plus, dar şi din pricina unei accidentări. Se preconiza că va reveni la partida din campionat cu FCSB, însă acest lucru nu s-a mai produs. Nu se ştie situaţia jucătorului brazilian, care şi-a obţinut şi cetăţenia română. Cota de piaţă este de 650.000 de euro.

2. Nicolao Dumitru (atacant/aripă, 27 de ani, Italia/România, Gaz Metan Mediaş) - "Mitică" Cardozo Dumitru a trecut de la statutul de tânără speranţă a celor de la Napoli, la certitudine în trupa lui Edi Iordănescu. Jucătorul italian cu cetăţenie română şi suedeză a marcat 2 goluri şi a oferit 3 pase de gol, în 5 prezenţe în Liga l, fiind una dintre revelaţiile campionatului. Gaz Metan este lider în Liga l şi datorită evoluţiilor lui foarte bune. Cota sa de piaţă este 300.000 de euro.

3. Billel Omrani (atacant/aripă, 26 de ani, Franţa/Algeria, CFR Cluj) - A fost menajat în 3 partide şi a bifat doar 5 prezenţe pentru clujeni, în acest început de sezon. Cu toate acestea, Omrani a marcat 2 goluri şi a dat 2 pase de gol, demonstrându-şi o data-n plus calităţile. Billel este care care a calificat-o, practic, pe CFR Cluj în grupele Europa League (dubla de la Glasgow, cu Celtic), şi tot el este care a irosit şansele pentru grupele Ligii Campionilor (penalty ratat în tur, cu Slavia). Cota lui de piaţă este de 1.8 milioane de euro.

4. Nasser Chamed (aripă, 25 de ani, Comores/Franţa, Gaz Metan Mediaş) - Chamed a intrat pe teren de 4 ori, iar în alte 4 rânduri a fost titular. În cele 355 minute adunate, jucătorul liderului Gaz Metan a marcat 3 goluri şi a oferit 1 pasă de gol. Cota sa de piaţă este de 400.000 de euro.

5Stefan Ashkovski (aripă, 27 de ani, Macedonia/Bulgaria, FC Botoşani) - Apărut de nicăieri, Ashkovski s-a făcut remarcat în partida pe care echipa sa a câştigat-o în faţa FCSB-ului. Atunci, Ashkovski a marcat un gol şi a mai avut o imensă ocazie de gol, după ce a înşirat fundaşii vicecampioanei. Per total, Ashkovski a bifat 2 goluri şi 2 pase de gol în 6 prezenţe (445 minute) pentru FC Botoşani. Cota lui de piaţă este de 300.000 de euro.

6Goran Karanovic (atacant, 31 de ani, Elveţia/Serbia, OSK Sepsi) - Karanovic a început titular o singură partidă, în alte 4 rânduri intrând pe parcurs. Chiar şi aşa, în cele 243 minute adunate, atacantul a reuşit 3 goluri, cel mai important fiind în victoria din deplasare cu CSU Craiova, scor 1-0. Cota sa de piaţă este de 500.000 de euro.

7. Ivan Martic (fundaş dreapta, 28 de ani, Elveţia/Croaţia, U Craiova) - Aportul său ofensiv ajută mult construcţia oltenilor. Fundaşul dreapta a bifat 5 meciuri în acest sezon de Liga l, toate ca titular şi a reuşit 1 gol şi 2 pase de gol pentru U Craiova. Cota sa de piaţă este de 800.000 de euro.

8. Jakub Vojtus (atacant, 25 de ani, Slovacia, Academica Clinceni) - Jucătorul crescut la academia celor de Internazionale Milano a reuşit un început de sezon foarte bun. Chiar dacă echipa sa, Academica Clinceni, nu este o forţă în Liga l, Vojtus şi-a asumat statutul de lider şi este pare motivat să-şi ajute echipa de la retrogradare. În cele 6 runde jucate, Vojtus a marcat de 3 ori. Cota sa de piaţă este 100.000 de euro.

9. Enriko Papa (mijlocaş central, 26 de ani, Albania, FC Botoşani) - Sigur la mijlocul terenului, Papa a reuşit, într-o oarecare măsură, să suplinească plecarea lui Fabbrini în Bulgaria. A fost titular în 7 partide şi reuşit 1 gol şi 2 pase de gol, fiind unul dintre cei mai activi jucători ai formaţiei antrenate de Costel Enache. Cota sa de piaţă este de 500.000 de euro.

10. Risto Radunovic (fundaş stânga, 27 de ani, Muntenegru, Astra Giurgiu) - Fundaşul Astrei este unul dintre puţinii jucători din Liga l integralist în toate cele 8 partide disputate până acum. La ultima partidă din campionat, în victoria cu CFR Cluj, Radunovic a fost  pus căpitan al echipei şi a marcat de două ori. în total, Radunovic are 2 goluri şi 1 pasă de gol. Cota sa de piaţă este 800.000 de euro.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare