Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP INTERVIU | De ce lui Selymes nu-i plăceau meciurile contra Ungariei: ”Ăsta era primul lucru despre care eram întrebat” Poveste amuzantă cu Mitică Dragomir: ”Luaţi-l de aici!”

TOP INTERVIU | De ce lui Selymes nu-i plăceau meciurile contra Ungariei: ”Ăsta era primul lucru despre care eram întrebat” Poveste amuzantă cu Mitică Dragomir: ”Luaţi-l de aici!”

Top Interviuri

Comentarii

Tibor Selymes a fost invitatul lui Alexandru Săbău la Top Interviuri. Fostul internaţional român şi-a amintit cum s-a transferat el FC Braşov, la începuturile carierei sale, dar şi ce a făcut cu primii bani câştigaţi din fotbal.

Născut pe 14 mai 1970, Tibor Selymes a început fotbalul la Braşov, înainte de a se transfera la Dinamo în 1990.  El şi-a amintit cum au decurs ”negocierile” pentru transferul său: ”La Braşov m-a luat... era domnul Dragomir, nea Mitică. A venit cu nea Romică. Erau amândoi şi au venit la mine acasă, la Târgu Secuiesc. A venit acasă la mine şi la tata. I-a zis tatălui meu că vrem să îl luăm la Braşov. Şi tata a zis Unde trebuie să semnez. Luaţi-l! Când a venit nea Mitică la noi acasă, să semnez. banii la semnătură era suam de 25.000 de lei. Părinţii mei erau foarte fericiţi” a mărturisit Selymes.

”Prima dată vorbeam maghiară şi pe urmă am început să vorbesc româna. Tatăl meu avea la Târgu Secuiesc un prieten, care era cel mai bun prieten al lui. Era român. De abia vorbea ungureşte, dar nu era nicio problemă. Şi nici acum nu cred că este o problemă şi nici nu a fost. Politic a fost şi o să fie, dar aşa cred că nu” a mărturisit Selymes, la Top Interviuri.

Cum se simţea Tibor Selymes când România juca împotriva naţionalei Ungariei? ”Mie nu îmi plăcea fiindcă primul lucru care mă întreba era cu cine ţin. Şi nu aveau de ce. Jucam la echipa naţională a României, nu aveam cum să ţin cu altcineva”

Întrebat de Alexandur Săbău ce a făcut cu primii bani câştigaţi din fotbal, Selymes e mărturisit: ”Cei 25.000 i-am lădat, dar cred că am luat prima dată o pereche de blugi şi o pereche de adidaşi. Pe vremea aia să ai o pereche de blugi, să ai o pereche de adidaşi, credeţi-mă era ceva” a spus fostul fundaş stânga al echipei naţionale a României.

Cine este Tibor Selymes

Născut pe 14 mai 1970, Tibor Selymes a început fotbalul la Braşov, înainte de a se transfera la Dinamo în 1990. A cucerit titlul de campion al României în sezonul 1991-1992, apoi a plecat în Beglia la Cercle Brugge, unde a evoluat timp de trei ani.

În cariera lui Selymes a urmat un super transfer la Anderlecht, formaţie alături de care a devenit campion al Belgiei. După trei sezoane, a semnat cu Standard Liege, unde a evoluat până în 2001.  Între 2001 şi 2004 a jucat în prima ligă maghiară la formaţiile Haladas şi Debrecen, iar cariera de fotbalist a încheiat-o în Cipru, la AEL Limassol.

Selymes a bifat 46 de selecţii în prima reprezentativă a României, alături de care a evoluat la două turnee de Campionat Mondial şi unul European. Este parte a ”Generaţiei de Aur” care a scris istorie pentru fotbalul românesc.

S-a apucat de antrenorat în 2005 la Sopron, în Ungaria, apoi a pregătit formaţiile Libery Salonta, Sportul Studenţesc, Astra, Târgu Mureş, Dinamo II, Săgeata Năvodari, Kaposvar, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti, Delta Tulcea şi Olimpia Satu Mare.

Afla mai multe despre: tibor selymes 

viewscnt
Articole similare