Experiențe împreună.
You are here:

TOP INTERVIU | Dumitru Dumitriu, poveşti savuroase din anii de glorie ai fotbalului românesc. Dezvăluiri de la finala cu AC Milan

TOP INTERVIU | Dumitru Dumitriu, poveşti savuroase din anii de glorie ai fotbalului românesc. Dezvăluiri de la finala cu AC Milan

Top Interviuri

Ediţia din această săptămână a TOP INTERVIURILOR i-a fost dedicată lui Dumitru Dumitriu, antrenorul care a calificat-o pe Steaua de trei ori în grupele Ligii Campionilor.

Ajuns la 73 de ani, Ţiţi Dumitriu a jucat de-a lungul carierei sale la Târgu Mureş, Steaua, Rapid, Olimpia Satu Mare şi Galaţi. În CV-ul de antrenor şi-a trecut mult mai multe echipe, dar la Steaua a cunoscut cele mai mari performanţe, calificând echipa în premieră în grupele Ligii Campionilor.

Ţiţi a luat 4 titluri, două Cupe şi o Supercupă a României, plus trei calificări consecutive în grupele Ligii Campionilor.

Dumitru Dumitriu a făcut perfomanţă şi în calitate de secund, fiind asistentul lui Anghel Iordănescu la finala Cupei Campionilor din 1989. Ţiţi are multe amintiri şi din acea perioadă, unele dintre ele de-a dreptul savuroase.

"Cu Milan m-a trimis (n.r. - Anghel Iordănescu) să îi văd jucând, conform obiceiului. Şi i-am zis: măi, Puiule, aia este echipă mondială. Nu este italiană, ci mondială. Cei mai buni jucători din lume sunt acolo. Şi tu ai echipă fără Ilie Dumitrescu, care a făcut în Turcia, când voia să bată out, era 1-1 şi aici i-am bătut 4-0, a lăsat mingea pe spate, a dat cu călcâiul să bată Hagi out-ul, a luat galben şi era suspendat.

Toţi aveau 1,90 înălţime, 1,92. I-am văzut, ce să văd? Ce să îi spun? Ştia jucătorii mai bine ca mine, care am fost la meci. Optimist am fost şi cu Spartak Moscova, şi cu Galatasaray, dar aici nu mai merge. Şi cred eu că, deşi nu sună frumos, băieţii şi-au calculat bine jocul, 2-0 la pauză, 4-0 la final, că puteau să ne dea oricâte goluri voiau. Atât de slabi eram noi şi atât de buni erau ei", rememorează Dumitru Dumitriu.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta