Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP INTERVIURI | Cum a fost refuzat Adrian Popa de Rapid: "Nu are statură, forţă, viteză. Nu are nimic!" Detalii impresionante din copilăria sa: "O să îi fiu recunoscător toată viaţa mamei mele!"

TOP INTERVIURI | Cum a fost refuzat Adrian Popa de Rapid: "Nu are statură, forţă, viteză. Nu are nimic!" Detalii impresionante din copilăria sa: "O să îi fiu recunoscător toată viaţa mamei mele!"

Top Interviuri

Comentarii

Adi Popa a fost invitatul lui Alexandru Săbău la Top Interviuri. Printre altele, mijlocaşul de 32 de ani a vorbit despre momentele grele prin care a trecut în copilărie şi despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat la începutul carierei de fotbalist

Adi Popa a fost la un pas să crească în Giuleşti. A mărturisit-o chiar fostul campion al României cu FCSB, în cadrul emisiunii Top Interviuri cu Alexandru Săbău: "Cred că prima şi prima oară, undeva pe la 10 ani am fost, crescând în zona 1 mai, era foarte aproape Giuleştiul. Şi am fost la probe, la grupa de vârstă, la 88, să încerc să mă înscriu la grupa lor de juniori şi am fost la un antrenament sau două. Asta după ce în prealabil şi la Steaua atunci făceau pe Ghencea, am fost şi am fost de asemenea refuzat pentru că mi s-a spus că e mic, nu are şanse, nu are statură, nu are forţă, nu are viteză. Nu avea, cam multe. Am fost îndrumat spre carte şi şcoală"

Refuzat în Giuleşti, "Motoreta" a ajuns la Clubul Sportiv Şcolar Pajura: "După aceea un prieten cu care băteam mingea în curtea şcolii, Andrei, a văzut într-un ziar că pe Ghencea sunt selecţii. Deja făcusem 12 ani şi eu crezând că sunt pentru Steaua.  Şi am fost la selecţie, din 200 şi ceva am fost printre ultimii 5-6 şi singurul care am continuat de acolo cu antrenorul respectiv, care m-a şi selectat. Selecţia a fost organizată acolo, dar era pentru Clubul Şcolar Sportiv numărul 1, CSS 1 Pajura. Iar numele antrenorului care m-a selectat şi m-a crescut şi m-a învăţat ABC-ul fotbalului de mic , lucrurile esenţiale, este George Mărculescu, care m-a ajutat enorm la începutul carierei mele. Au mai fost Răduţă la Rapid, Lucian Răduţă am fost colegi de echipă colegi de clasă, colegi de liceu. Pentru că grupa mea de juniori, de copii de la CSS 1, m-am alăturat lor în clasa a 6-a, însă ei erau cu ceva timp înainte. Până în clasa a 12-a am fost împreună în clasă. Şi echipă de fotbal şi clasă de învăţământ eram" a povestit Popa.

"Pe Steaua şi Dinamo le băteam la orice oră!" Detalii impresionante din copilăria sa: "Mama m-a crescut singură. Toată viaţa o să-i fiu recunoscător"

Fotbalistul care avea să devină campion al României cu FCSB peste câţiva ani, a avut parte de un juniorat perfect. "Le băteam la orice oră pe Steaua şi Dinamo. La orice oră le învingeam. Chiar la juniori avem 2 sau 3 titluri pe Bucureşti în 4-5 ani cât am evoluat. Până am ajuns la vârste la care ei au deja cam ce este mai bun pe ţară la 16-17 ani, când am împlinit, ei erau deja puternici. Ţin minte că la Dinamo era Liviu Ganea, care era cu două capete mai mare ca noi. La Rapid, Creţu, Dobroiu, jucători care au ajuns la echipa mare şi au jucat. Adică erau echipe foarte bune, dar cu toate acestea am reuşit să câştigăm pe Bucureşti de două sau trei ori. Nu vreau să spun greşit. Cel mai important şi pentru mine, ca şi carieră, este ceea ce a reuşit domnul George Mărculescu, antrenorul nostru. A reuşit ca în fiecare an să organizeze un turneu în Anglia unde mergeam în jur de 30 de zile şi aveam cam 30 de meciuri. Unele zile chiar şi două. În trei locaţii diferite, Manchester, Liverpool şi se mai alegea încă o locaţie, Aberdeen, Exeter, unde se organizau. Terenurile nu încape discuţie şi condiţiile de care aveam parte acolo şi conbsider că acelea ne-au ajutat pe mine şi pe foştii mei colegi de la juniori să creştem foarte mult."

Dar, nu totul a fost perfect în copilăria lui Adi Popa: "Am crescut fără tată de la 7 ani şi vă daţi seama a fost destul de greu să creşti doar tu cu mama ta. Îmi ocupam timpul cu mingea în curtea şcolii, cu copiii, nu aveam tabletă, calculator. Nici telefon nu aveam la vremea aceea. Primul telefon l-am avut prin clasa a 10-a, a 11-a, adică destul de târziu. Chiar m-a susţinut foarte mult şi ştiu cât s-a chinuit şi o să îi fiu recunoscător toată viaţa pentru că a suferit foarte mult alături de mine şi chiar a făcut multe sacrificii ca eu să pot să urmes o carieră. Pentru că acele turnee vara nu erau gratis, trebuia să plăteşti. Şi numai noi ştim cât de greu ne era să facem rost de banii respectivi pentru turnee." îşi aminteşte cu emoţie, Adrian Popa.

"Am început ca extremă stânga. Noi jucam un sistem 3-4-3 şi jucam fundaş-mijlocaş stânga. După aceea am evolua şi în dreapta, am evoluat pe mai multe posturi la juniori, dar de cele mai multe ori în bandă. Nu am fost convocat niciodată la vreun lot de ... Ajungeam la gen aşa zisele selecţii. Cred că am fost la două selecţii la Mogoşoaia unde veneau câte 3-4 jucătgori de la fiecare echipă, eram aproape 100 de inşi pe zi şi acolo se oprea totul" i-a mai povestit el lui Alexandru Săbău, la Top Interviuri.

Adi Popa, o carieră de succes

Adi Popa a câştigat tot ce se putea în fotbalul românesc. Are trei titluri de campion în Liga I, două Cupe ale României şi o Supercupă, toate câştigate cu FCSB în cele două perioade în care a evoluat pentru gruparea roş-albastră (2012-2017 şi 2019-2020).

După evoluţiile apreciate de la FCSB, Adi Popa a fost transferat de Reading, în Championship, însă mijlocaşul român nu s-a acomodat în Anglia, astfel că a fost împrumutat în Arabia Saudită la Al Taawon, apoi la Ludogoreţ, alături de care a cucerit campionatul Bulgariei, în 2019.

În sezonul recent încheiat, Adi Popa a evoluat, sub formă de împrumut, la FCSB, iar acum este liber de contract şi negociază cu alte cluburi importante din Liga I.

  • 650 de mii de euro este cota lui Adi Popa pe site-ul de specialitate transfermarkt.com

Afla mai multe despre: adrian popatop interviuri 

viewscnt
Articole similare