Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TOP INTERVIURI | Întâlnire cu Devis Mangia! Amintiri cu jucătorii uriaşi antrenaţi în carieră şi cu jucătorii români de top

TOP INTERVIURI | Întâlnire cu Devis Mangia! Amintiri cu jucătorii uriaşi antrenaţi în carieră şi cu jucătorii români de top

Top Interviuri

Comentarii

Seria Top Interviurilor a continuat cu unul dintre cei mai importanţi antrenori din Liga I: Devis Mangia a fost invitatul lui Alexandru Săbău.

La 44 de ani, Devis Mangia se poate lăuda cu o mulţime de amintiri frumoase din fotbal. Iar aici includem o finală de Campionat European U21, un trofeu câştigat cu Universitatea Craiova sau poveşti de neuitat cu oameni importanţi din fotbalul italian. Despre toate acestea, dar şi despre multe alte subiecte, Devis Mangia a vorbit la "Top Interviuri". 

Cu siguranţă, însă, finala Europeanului de tineret din 2013 rămâne unul dintre cele mai importante momente din cariera de antrenor a italianului.

Euro 2013. Spania U21 - Italia U21

Devis Mangia n-a pregătit pentru mult timp naţionala de tineret a Italiei, dar a fost de ajuns pentru a o duce într-o finală continentală. Cu actualul antrenor al Craiovei pe bancă şi cu staruri precum Veratti, Florenzi, Immobile sau Insigne în teren, naţionala Italiei a ajuns până în finala Euro 2013, pierdută în faţa Spaniei.
  • Devia Mangia a fost selecţionerul Italiei U21 în perioada iulie 2012-iunie 2013

"La Spania, De Gea era în poartă. Cei patru fundaşi erau Montoya, Bartra, Inigo Martinez şi Alberto Moreno. Doi mijlocaşi la închidere, Koke şi Illarramendi. Trei jucători în spatele atacului erau Tello, sau mai juca uneori Deulofeu, Thiago Alcantara şi Isco. Şi cu Morata. Sau Rodrigo. Era o echipă de nivel foarte înalt" , a dezvăluit Devis Mangia.

Italia U21 - Spania U21 2-4
Au marcat: Immobile '10, Borini '80 / Thiago Alcantara '6, '31, '38 (penalty), Isco '66 (penalty)
 
Echipele de start:

Italia U21:
Bardi - Donati, Bianchetti, Caldirola, Regini - Florenzi, Rossi, Verratti, Insigne - Borini, Immobile
Selecţioner: Devis Mangia
 
Spania U21: De Gea - Montoya, Bartra, Martinez, Moreno - Koke, Illarramendi - Tello, Thiago Alcantara, Isco - Morata
Selecţioner: Julen Lopetegui

Afla mai multe despre: devis mangiacraiovatop interviuri 

viewscnt
Articole similare