Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Torcida Split, o istorie plină de violenţe. Cel mai vechi grup organizat de huligani a speriat Europa: şase ani de suspendare şi sute de bătăi!

Torcida Split, o istorie plină de violenţe. Cel mai vechi grup organizat de huligani a speriat Europa: şase ani de suspendare şi sute de bătăi!
Comentarii

Hajduk Split este al doilea cel mai valoros club de fotbal din Croaţia, după Dinamo Zagreb. Va fi totodată adversarul FCSB în turul III preliminar din Europa League, primul meci urmând a se disputa în Croaţia, joia viitoare, de la ora 21:45.

Dacă în plan sportiv ocupă locul secund, Hajduk e cu siguranţă în top la nivelul fanilor. Torcida Split este cel mai vechi grup organizat de fani ai unei echipe din Europa. A luat fiinţă în 1950, iar de atunci bagă spaima în adversari. 

De-a lungul timpului au existat zeci de incidente majore cu huliganii lui Hajduk în prim-plan. Spre sfârşitul anilor 80, începutul anilor 90, echipa a fost exclusă din cupele europene nu mai puţin de şase sezoane din cauza comportamentului violent al suporterilor săi.

Cel mai recent incident s-a produs în primăvara acestui an, când cinci jucători ai echipei - Said, Memolla, Hamza, Savvas şi Futacs - au fost agresaţi de proprii fani. Futacs a ieşit cel mai şifonat, având nevoie de îngrijiri medicale. 

INCIDENTE CELEBRE

  • 1961 - Un arbitru a fost atacat chiar pe teren de ultraşi după ce a anulat un gol al lui Hajduk
  • 1974 - Fanii au forţat reprezentanţii Armatei Iugoslave să părăsească incinta stadionului în timpul unui derby
  • 1984 - Clubul a fost suspendat trei ani din cupele europene după ce un cocoş a fost sacrificat la mijlocul terenului înaintea unui meci cu Tottneham Hotspur
  • 1988 - O altă suspendare de trei ani primită de Hajduk din cauza fanilor, care au creat haos pe străzile din Marseille. 
  • 1990 - Huliganii lui Hajduk au pătruns pe teren şi au încercat să-i agreseze fizic pe jucătorii lui Partizan Belgrad
  • 2000 - Bătăie generală cu fanii rivalei Dinamo Zagreb la finala Cupei Croaţiei (I)
  • 2001 - Bătaie generală cu fanii rivalei Dinamo Zagreb la finala Cupei Croaţiei (II)
  • 2017 - Bătaie cu stewarzii în tribunele arenei lui Everton, la un meci de Europa League. 
  • 2018 - Cinci jucători de la Hajduk au fost bătuţi de proprii suporteri din cauza rezultatelor modeste

Croaţi în Europa: incidente grave la Rangers - Osijek

 
Un semnal de alarmă pentru microbiştii români e reprezentat şi de meciul dintre Glasgow Rangers şi Osijek, încheiat la egalitate, scor 1-1. Partida a fost precedată de ciocniri violente între fani, iar reprezentanţii poliţiei scoţiene au confirmat că doi fani croaţi au fost înjunghiaţi.

Afla mai multe despre: torcida splitcroatiahajduk splitfcsb 

viewscnt
Articole similare