Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tottenham a anunţat un profit record pentru anul financiar trecut! Avem toate cifrele din contabilitatea clubului londonez

Tottenham a anunţat un profit record pentru anul financiar trecut! Avem toate cifrele din contabilitatea clubului londonez

Premier League

Comentarii

Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur a raportat un profit net record pentru anul financiar trecut (2017/2018), care se ridică la 113 milioane lire sterline, la o zi după inaugurarea oficială a noului stadion de 62.000 locuri.

Tottenham a bătut profitul realizat de Liverpool, de 106 milioane lire sterline, anunţat la începutul anului, datorită în special vânzării de jucători.

Spurs a fost prima echipă din Premier League care nu a făcut transferuri în mercato de vară şi a menţinut aceeaşi linie şi în mercato de iarnă. Întârzierea inaugurării arenei proprii a fost frustrantă, dar a permis clubului să vândă 340.000 bilete în plus datorită disputării meciurilor pe arena Wembley.

Veniturile lui Tottenham au crescut de la 310 milioane lire sterline la 380 milioane, un nou record pentru clubul londonez, în timp ce reţeta de la meciurile din Premier League a urcat de la 19 la 42,6 milioane lire sterline. Calificarea în optimile Ligii Campionilor din sezonul 2017/2018 a adus în visterie suma de 53 milioane lire sterline, iar în acest sezon Spurs s-a calificat deja în sferturi, unde o va înfrunta pe Manchester City.



Tottenham, locul 3 în clasament, a plătit salarii în valoare de 147 milioane lire sterline, cam jumătate faţă de Manchester United şi cu 100 milioane ai puţin decât Arsenal Londra.

Deşi a postat un profit record, datoria clubului a crescut din cauza creditului pentru finanţarea construcţiei noului stadion de la 400 la 537 milioane lire sterline. 

Afla mai multe despre: tottenham 

viewscnt
Articole similare