Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Tottenham - Ajax 0-1. Pas uriaş spre finala Uefa Champions League pentru puştii lui Ten Hag

VIDEO | Tottenham - Ajax 0-1. Pas uriaş spre finala Uefa Champions League pentru puştii lui Ten Haggalerie foto
Comentarii

Golul lui Van de Beek a făcut diferenţa în favoarea Ajaxului în partida tur cu Tottenham. ”Lăncierii” lovesc din nou în Europa şi speră la o finală incredibilă de Liga Campionilor.

Ajax a fascinat din nou în Uefa Champions League. Formaţia lui Ten Hag a marcat prima pe Tottenham Stadium şi închis apoi excelent jocul pentru un succes mare, care-i conferă prima şansă la calificarea în finala Champions League.

Încă din primele 10 minute s-a văzut că Ajax este formaţia care deţine controlul meciului. Olandezii s-au instalat în jumătatea de teren a gazdelor, iar din piciorul lui Zyech a plecat golul care a descătuşat formaţia batavă. La finalizare s-a aflat Donny Van de Beek, un fotbalist care a devenit astfel al treilea cel mai tânăr marcator din istoria semifinalelor de Liga Campionilor jucate de Ajax.

Golul său a cântărit enorm. Ajax a stat excelent în teren din acel moment, a închis bine culoarele spre poarta lui Onana, iar Spurs s-a apropiat foarte greu de poarta oaspeţilor. De altfel, după primele 45 de minute, Ajax schimbase nu mai puţin de 113 pase în terenul advers, în timp ce Tottenham doar 50.

Pochettino a schimbat din mers şi a trecut de la un sistem cu trei fundaşi, la unul cu patru şi doi atacanţi. Absenţele lui Son şi Kane au cântărit însă enorm în jocul echipei sale, iar Tottenham n-a putut spera la mai mult. Au existat momente de panică la poarta lui Onana, dar nu atât de periculoase pe cât şi-ar fi dorit fanii britanici. Fernando Llorente şi Dele Ali au fost cel mai aproape de gol, dar spre final, tot Ajax era să mai puncteze o dată. A fost rândul lui David Neres să aibă golul în vârful bocancului, dar bara l-a salvat pe un Hugo Lloris aproape spectator.

La final, Ajax s-a impus cu 1-0 şi are acum o şansă uriaşă de a juca finala de la Madrid. Returul decide, dar indiscutabil, Neres, Tadic sau Van de Beek sunt la un pas de o performanţă uluitoare! Formaţia lor a câştigat în acest sezon la Madrid, Torino şi acum Londra. 


ECHIPELE DE START:

TOTTENHAM: Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Eriksen, Wanyama, Rose - Lucas Moura, Llorente, Dele Alli

AJAX: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Van de Beek, Schone, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres


Final de meci! Ajax se îndreaptă spre finala Ligii Campionilor

Min 80. Schimbare la Tottenham. Trippier este schimbat de Foyth

Min 77. Bară Ajax!!! Ajax plimbă mingea extraordinar, Neres e liber în flancul stâng, îl fixează pe Lloris şi trage, dar Spurs e salvată de bară!

Min 64. Schimbare la Ajax. Iese Schone, intră Mazraoui

Min 55. Presiunea creşte la poarta oaspeţilor. Trippier centrează bine din dreapta, mingea ajunge la Dele Ali, dar reluarea sa trece peste poarta lui Onana. A fost o nouă acţiune fluentă a gazdelor, care încep să producă pericol.

Min 50. Ocazie pentru Spurs! Ali reia superb, dar portarul Onana reţine cu siguranţă

Pochettino a schimbat sistemul de joc. A renunţat la sistemul cu 3 fundaşi şi joacă acum un 4-3-1-2 cu căutând ceva mai multă consistenţă la mijlocul terenului

Min 46. Debut în forţă al părţii secunde! Tottenham crează prima pericol la poarta lui Onana, iar Ali intervine pe contraatacul Ajaxului, decisiv în faţa lui Schone. 

După primele 45 de minute, Ajax a schimbat 113 pase în terenul advers, în timp ce Tottenham doar 50!

Min 45+2. Prima mare ocazie pentru Spurs! Alderweireled reia superb cu capul, dar mingea ocoleşte de puţin bara transversală.

De la margine se arată 5 minute suplimentare pentru prima repriză. Tottenham nu găseşte culoare spre poarta oaspeţilor. Pochettino caută rapiditate şi mobilitate în jocul echipei sale, dar Ajax e foarte bine organizată în primele 45 de minute.

Min 37. Imagini dure cu Vertonghen în prim plan. Belgianul este comoţionat după un contact în careul advers şi deşi reintră pe gazon, după câteva secunde iese. Fundaşul gazdelor are nevoie de sprijin pentru a putea părăsi terenul de joc. E vizibil afectat de contact. (Detalii AICI) În locul său, Pochettino îl trimite pe Sissoko. 

Mauricio Pochettino îl cheamă la marginea terenului pe Dele Ali. Apoi şi pe Davinson Sanchez şi Alderweireld. Argentinianul încearcă să retuşeze din mers ceea ce merge rău în jocul echipei sale

Min 26. Tottenham apare în sfârşit la finalizare. Fernando Llorente se înalţă şi reia cu capul, pe lângă poarta lui Onana. A fost o primă şansă importantă a gazdelor, la care Ajax nu a tremurat însă prea tare

Min 24. Fază spectaculoasă pe construcţie a oaspeţilor, care reuşesc să-i păcălească uşor pe băieţii lui Pochettino. Hugo Lloris intervine salvator!

Min 17. Ajax aproape de al doilea gol! Presiunea creşte la poarta lui Lloris, iar Rose este aproape de un autogol

Min 15. Goool marcat de Ajax! Donny Van de Beek deschide scorul pentru oaspeţi, la capătul unei acţiuni ofensive excelente a Ajaxului. Pasă excepţională de gol a lui Ziech

Ajax are o posesie mai bună în primele 10 minute. Formaţia lui Ten Haag are 62% în dreptul posesiei, un detaliu la care Mauricio Pochettino se aştepta. Wanyama e dispus între Schone şi Van de Beek, în timp ce Lucas şi Alli coboară în sprijinul liniei de mijloc.

Min 5. Davinson Sanchez bâlbâie o minge care ajunge la Van de Beek. Ajax obţine primul corner în urma acestei erori

Min 1. Într-o atmosferă senzaţională, Mateu Lahoz fluieră startul meciului. Să înceapă spectaculul din Champions League!

Ne pregătim de startul primei semifinale din Uefa Champions League! În tribune, fanii aşteaptă fluierul de start cântând. La centru se va afla spaniolul Mateu Lahoz


Primul meci din semifinalele Ligii Campionilor din acest sezon se joacă marţi, în direct la Telekom Sport 1. Ajax merge pe noua arenă a lui Tottenham pentru partida tur a dublei manşe care decide una dintre finalistele actualei stagiuni. Aceasta va fi prima întâlnire directă dintre Tottenham şi Ajax, iar ambele vin după calificări impresionante reuşite în sferturile de finală.

Trei meciuri într-o săptămână a jucat Tottenham împotriva lui Manchester City. Echipa pregătită  de Mauricio Pochettino l-a pierdut pe ultimul, care a avut loc în Premier League, însă a beneficiat de golurile marcate în deplasare şi a obţinut calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

După un 1-0 pe propriul teren, graţie golului marcat de Son, Tottenham pornea cu şansa a doua în returul de la Manchester. Fără golgheterul Harry Kane, Spurs a reuşit marea minune la capătul unui meci de coşmar. Cu patru goluri marcate în primele 21 de minute, City şi Tottenham au oferit cel mai spectaculos duel din acest sezon. Starurile lui Guardiola au marcat în ultima faza golul calificării, însă sistemul VAR a anulat reuşita lui Sterling, iar meciul s-a încheiat cu victoria, 4-3, a cetăţenilor. Cu un 4-4 la general şi graţie golurilor înscrise pe teren străin, Tottenham a obţinut calificarea în semifinale.

Rezumate VIDEO Tottenham - Manchester City şi Manchester City - Tottenham:

O calificare surprinzătoare a reuşit şi Ajax. "Lăncierii" au avut o misiune mult mai grea decât Tottenham la meciul retur, după ce, în partida de pe propriul teren, scosese doar o remiză cu Juventus. Iar partida de la Torino a început cum nu se putea mai rău. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 28 şi n-a făcut altceva decât să-i enerveze şi mai tare pe puştii lui Ajax. Olandezii au marcat două goluri şi au ratat alte numeroase ocazii şi au demonstrat că victoria la scor cu Real Madrid, în optimile de finală, n-a fost o întâmplare.

Rezumate VIDEO Ajax - Juventus şi Juventus - Ajax:

 
În momentul de faţă, Tottenham nu traversează cea mai fericită perioadă. În ultimele patru partide disputate, Spurs a înregistrat o singură victorie şi alte trei înfrângeri. În urmă cu patru zile, Tottenham a pierdut surprinzător meciul de pe propriul teren cu West Ham, scor 0-1. De partea cealaltă, Ajax are o serie incredibilă de rezultate. Cu şapte victorii şi o singură remiză în ultimele opt partide, "lăncierii" le-au luat faţa rivalilor de la PSV şi au urcat pe primul loc în clasamentul din Eredivisie, cu două etape rămase de disputat până la finalul sezonului.
 

LIVE: Tottenham - Ajax, în semifinalele Champions League. Echipele probabile:

  • Tottenham: Lloris - Sanchez, Alderweireld, Vertonghen - Trippier, Dier, Wanyama, Rose - Eriksen, Alli - Lucas Moura
  • Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schone, Van de Beek, De Jong - Ziyech, Tadic, Neres

Semifinalele Champions League în direct pe Telekom Sport:

  • Marţi, de la 22:00
  • Tottenham - Ajax, LIVE pe Telekom Sport 1
  • Miercuri, de la 22:00
  • FC Barcelona - Liverpool, LIVE pe Telekom Sport 1

 Program faze finale UEFA Champions League - LIVE cu Telekom Sport PLUS

  •     Semifinale Liga Campionilor 2018-2019: 30 aprilie/1 mai (turul) - 7/8 mai (returul);
  •     Finala UEFA Champions League - Madrid, Wanda Metropolitano - 1 iunie;

Toate meciurile se joacă de la ora 22:00 (ora României).

Afla mai multe despre: ajaxchampions leaguetottenham 

viewscnt
Articole similare