Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Totul despre Australian Open. Când joacă Simona Halep şi Sorana Cîrstea!

Totul despre Australian Open. Când joacă Simona Halep şi Sorana Cîrstea!galerie foto

Tenis

Comentarii

Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului, se desfăşoară între 15 şi 28 ianuarie, iar România este puternic reprezentată pe tabloul feminin. Desigur, cele mai mari speranţe ni le punem în Simona Halep. Toate meciurile numărului 1 mondial vor putea fi urmărite în format liveTEXT cu faze VIDEO pe telekomsport.ro

UPDATE 20.01. Simona Haleo a reuşit să se califice în optimile de finală de la Australian Open, după un meci maraton, câştigat în faţa sportivei Lauren Davis, scor 4-6, 6-4, 15-13.

UPDATE 19.01. Atât Simona Halep, cât şi Ana Bogdan vor juca meciurile din turul III de la ora 02:00. 

UPDATE 18.01 Avem două românce în turul 3! Simona Halep şi Ana Bogdan îşi continuă drumul la Australian Open, după ce au trecut de Eugenie Bouchard, respectiv Iulia Putintseva.

Ambele vor juca în turul 3 în cursul zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, ora exactă urmând să fie stabilită de organizatori, vineri.

Simona Halep o va întâlni pe Lauren Davis (SUA), în timp ce Ana Bogdan va juca împotriva lui Madison Keys (SUA).

UPDATE 17.01

Simona Halep, lcoul I WTA, va evolua, joi, după ora 10.00, cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, în turul al doilea al Australian Open. Această întâlnire este prima a sesiunii de seară, pe arena Margaret Court. DETALII AICI

UPDATE 16.01

Simona Halep o va întâlni pe Eugenie Bouchard în Turul 2 al Australian Open, într-o partidă ce va fi programată joi, 18 ianuarie, la o oră ce va fi stabilită ulterior de organizatori.

Halep a trecut în turul 1 de australianca Destanee Aiava (193 WTA), în două seturi, scor 7-6, 6-1, după un meci de o oră şi 53 de minute. Primul set al confruntării a fost extrem de disputat. Aiava a condus cu 5-2 şi a fost de două ori la un singur punct de a-l adjudeca, însă Halep a revenit spectaculos şi s-a impus în tie-break. Al doilea set a fost câştigat mult mai uşor de Halep (6-1), singurele emoţii fiind reprezentate de o accidentare la gleznă suferită de liderul mondial.

De cealaltă parte, Eugenie Bouchard (112 WTA) a acces în turul 2 la Australian Open după ce a învins-o în prima manşă pe sportiva franceză Oceane Dodin (85 WTA), tot în două seturi, 6-3, 7-6.

În turul 2 de la Australian Open s-au mai calificat şi Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.

Irina Begu se luptă pentru calificare în turul 3 cu Petra Martic (Croaţia - 81 WTA), miercuri, de la 03:30 ora României.

Tot miercuri va avea loc şi confruntarea dintre Ana Bogdan şi Yulia Putintseva (Kazahstan - 54 WTA), de la ora 02:00.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Lucie Safarova (Cehia - 29 WTA), joi, pe 18 ianuarie.
 

UPDATE 14.01

Organizatorii au stabilit programul meciurilor din primul tur la Australian Open. Simona Halep va debuta în competiţie cu un meci împotriva australiencei Destanee Aiava (193 WTA), partida fiind programată marţi, nu mai devreme de 05:30, ora României.

Aici ai programul complet al românilor şi detalii despre meciul Simonei Halep.


UPDATE 12.01, ora 21:00

Fosta jucatoare americana Mary Carillo a facut o declaratie superba despre Simona Halep inainte de startul primului turneu de Grand Slam din acest an, Australian Open.

”Îmi doresc din toata inima ca Simona Halep să câştige primul său Grand Slam! Este o fată atât de grozavă, e minunată! A muncit atât de mult şi merită deplin să câştige un Grand Slam.

Nu sunt multe jucătoare care au trecut prin ce a trecut ea! Simona Halep este jucătoarea mea preferată şi pe ea mizez în 2018!", a spus Mary Carillo la Sports Illustrated Podcast.

UPDATE 12.01

Casele de pariuri au modificat cotele după tragerea la sorţi de la Australian Open, iar Simona Halep are prima şansă la câştigarea turneului. AICI AI TOATE DETALIILE

Agenţiile mari de pariuri s-au repliat în urma rezultatelor de la tragerea la sorţi şi au modificat cotele pentru turneul de la Australian Open. Simona Halep a primit o cotă de 7,00 pentru a se impune pentru prima dată în carieră la un turneu de Grand Slam şi este văzută favorită de specialişti.

UPDATE  11.01

Simona Halep o va întâlni pe Destinee Aiava, 17 ani, în primul tur de la Australian Open. Reprezentanta gazdelor ocupă locul 193 WTA.

În turul al doilea, Halep ar putea da peste Eugenie Bouchard, în turul al treilea sunt şanse mari s-o întâlnească pe Petra Kvitova, iar în cazul în care va ajunge în sferturi s-ar duela cu Pliskova.

Pe aceeaşi jumătate de tablou, dar pe celălalt sfert, se mai află: Johanna Konta, Angelique Kerber, Maria Sharapova, Garbine Muguruza sau Caroline Garcia

CU CINE JOACĂ ROMÂNCELE

  • Monica Niculescu o va înfrunta pe nemţoaica Mona Barthel, locul 52 WTA;
  • Sorana Cîrstea va lupta împotriva kazahei Zarina Diyas, locul 60 WTA;
  • Mihaela Buzărnescu va juca împotriva favorite numărul 2, daneza Caroline Wozniacki;
  • Ana Bogdan o înfruntă pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 11 WTA;
  • Irina Begu concurează în primul tur împotriva rusoaicei Ekaterinei Makarova, locul 33 WTA.

 

 

 


Pe tabloul masculin de dublu, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer şi-au fixat drept obiectiv principal al sezonului câştigarea acestui turneu. Cei doi sunt cap de serie numărul 3, după perechiile Lukasz Kubot/Marcelo Melo şi Henri Kontinen/John Peers.

Ce şanse are Simona Halep la Australian Open?

Succesul de la Shenzhen a reprezentat cel de-al 14-lea turneu câştigat din cariera Simonei Halep, însă niciunul dintre ele nu este de Mare Şlem. Poate pune capăt acestei statistici negative la Melbourne? Şansele sunt decente, mai ales că pe tablou nu se află Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului. Lipsesc de asemenea alte nume importante.

Principalele rivale vor fi, conform specialiştilor, Garbine Mugurza şi Karolina Pliskova. Ambele sunt cotate mai bine la casele de pariuri online decât Simona, deşi niciuna dintre cele trei nu a ajuns mai sus de faza sferturilor de finală la Melbourne. Surprize neplăcute pot apărea oricând însă de la jucătoare precum Wozniacki sau Şarapova, cu o mai mare experienţă la astfel de turnee, sau de la Elina Svitolina şi Jelena Ostapenko, liderele unei noi generaţii.

Simona Halep la Australian Open

Va fi cea de-a 9-a participare a Simonei la Australian Open. Până acum, sportiva noastră nu s-a descurcat deloc bine. A ajuns pe tabloul principal de opt ori, însă în patru rânduri a părăsit competiţia încă din primul tur. De două ori a reuşit să ajungă în sferturile de finală, în 2014 pierzând cu Dominika Cibulkova, iar în 2015 cu Ekaterina Makarova. Vestea bună ar fi că nici celelalte rivale nu se descurcă prea bine. Doar două câştigătoare ale turneului din ultimele zece participă la această ediţie, Kerber şi Şarapova. 

Câţi bani poate încasa Halep

43.000.000 de dolari este fondul total de premiere pentru această ediţie la Australian Open. Câştigătorii probelor de simplu vor pleca acasă cu 3,2 miloane de dolari de fiecare. Dacă se va opri în sferturi, aşa cum a mai făcut-o de două ori, atunci Simona va încasa 688.000 dolari. 

Mult mai mici sunt premiile la dublu. Spre exemplu, Tecău şi Rojer pot încasa împreună 550.000 de dolari doar în cazul în care vor cuceri trofeul. 

Federer e mare favorit la masculin

Ajuns la 36 de ani, Roger Federer este în continuare unul dintre cei mai buni jucători de tenis din circuitul ATP. Dovadă că bookmakerii îi oferă o cotă de 2.80 să triumfe la Australian Open, acolo unde s-a mai impus de alte cinci ori, ultima dară chiar anul trecut.

Al doilea favorit este Rafael Nadal, cu o cotă de 6.00. Ibericului nu-i prieşte suprafaţa de la Melbourne. A câştigat o singură dată acet turneu de-a lungul carieri, în 2009. Teoretic, o cotă bună găsim în dreptul lui Novak Djokovic, 6.50. Totuşi, sârbul vine după o lungă absenţă şi încă nu este refăcut complet. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: australian openlive videosimona haleptenismaria sharapova 

viewscnt
Articole similare