Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TRAGEDIA capătă proporţii istorice! Situaţia incredibilă în care a ajuns gruparea din Ştefan cel Mare

TRAGEDIA capătă proporţii istorice! Situaţia incredibilă în care a ajuns gruparea din Ştefan cel Maregalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Site-ul de specialitate Transfermarkt a modificat cotele de piaţă ale fotbaliştilor din Liga 1. Noua ordine trage un semnal de alarmă fără precedent în Ştefan cel Mare. Un semnal pe care îl trăsese şi expertul Telekom Sport, Cornel Dinu, una dintre cele mai importante figuri din istoria clubului Dinamo.

Dinamo Bucureşti are cel mai slab cotat lot din Liga 1! Vă vine să credeţi sau nu, dar al doilea cel mai titrat club al României are cel mai slab cotat lot din istoria clubului din Ştefan cel Mare.

Cei 26 de jucători pe care îi are la dispoziţie Mircea Rednic în acest retur de campionat au o valoare totată de piaţă de 7.15 milioane de euro! Este cea mai mică valoare de piaţă cumulată al cluburilor din Liga 1!

Dinamo Bucureşti este depăşită la acest capitol de toate celelalte formaţii de pe prima scenă. FC Voluntari adună o cotă de piaţă de 7.53 de milioane de euro, Dunărea Călăraşi adună o cotă de 7.8 milioane euro, iar Gaz Metan Mediaş are un lot de 28 de jucători evaluaţi la 8.7 milioane de euro.

Formaţia din Ştefan cel Mare este foarte departe de podiumul Ligii 1. Mircea Rednic a anunţat recent că Dinamo îşi propune în sezonul viitor să lupte pentru play-off, ceea ce pare destul de greu de crezut dacă ne-am baza strict pe cotele de piaţă ale jucătorilor oferite de Transfermarkt. FCSB este cea mai valoroasă echipă din prima ligă cu un lot cotat la 27.85 de milioane de euro. Roş-albaştrii sunt urmaţi de CFR Cluj cu o cotă de piaţă de 22.6 milioane de euro şi de U Craiova cu o cotă de piaţă de 17.15 milioane de euro.

Primele trei echipe ca valoare de piaţă sunt, întâmplător sau nu, şi echipele care se bat pentru titlu în Liga 1. De aceea, informaţia e cu atât mai alarmantă pentru oficialii grupării dinamoviste.

Dan Nistor cel mai bine cotat

Căpitanul echipei Dinamo, Dan Nistor este cel mai bine cotat fotbalist al formaţiei lui Rednic. Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani are o cotă de piaţă de 1 milion de euro.

El este urmat de noile achiziţii, Damien Dussaut (500 de mii de euro) si Rachid Ait Atmane (500 de mii de euro). Golgheterul Mattia Montini are o cotă de piaţă de 400 de mii de euro, iar tinerii Alexandru Longhez, Geani Creţu, Gabriel Răducan, Ştefan Fara sau Cătălin Măgureanu sunt cei mai slabi cotaţi (50 de mii de euro). 

Dinamo are în lot 13 jucători străini şi o medie de vârstă de 24.7 ani. De remarcat că gruparea din Ştefan cel Mare a fost evaluată pentru un lot de 26 de jucători, la fel ca şi FCSB, CFR, Sepsi sau Astra.

Afla mai multe despre: dinamo bucureşti 

viewscnt
Articole similare