Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tragedie în Raliul Dakar. Vicecampionul din 2015 şi-a pierdut viaţa în etapa a şaptea

Tragedie în Raliul Dakar. Vicecampionul din 2015 şi-a pierdut viaţa în etapa a şaptea

Sporturi cu motor

Comentarii

Pilotul portughez de motocros Paulo Goncalves de la echipa Hero a decedat, duminică, în timpul etapei a VII-a a Raliului Dakar, competiţie care are loc în Arabia Saudită, informează lesoir.be, citat de news.ro.

Pilotul de 40 de ani a fost victima unei căzături, la kilometrul 276 al probei speciale dintre Riyad şi Wadi Al-Dawasir.

Potrivit organizatorilor, sportivul a fost găsit în stare de inconştienţă şi în stop cardio-respirator de echipa medicală ajunsă la locul accidentului. După o încercare de resuscitare, el a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Layla, unde a fost constatat decesul.

După şase etape, portughezul ocupa locul 46 în clasamentul general.

Paulo Goncalves, campion mondial de rally cross country, în 2013, a ocupat locul al doilea la ediţia din 2015 a Raliului Dakar, după spaniolul Marc Coma. El participa a XIII-a oară la această competiţie. A debutat în 2006 şi a terminat de patru ori în Top 10.

După cinci ani la Honda, Goncalves trecuse, din acest an, la echipa constructorului indian de motociclete şi scutere Hero.

Gyeneş îşi continuă ascensiunea în clasamentul general

Românul Emanuel Gyenes a terminat etapa a şaptea pe locul 31 la clasa moto, la doar 36 de minute in urma invingatorului de etapa, argentinianul Kevin Benavides. Romanul a inregistrat astfel o urcare de doua pozitii in clasamentul general, pana pe pozitia 33. Totodata, Mani ramane lider in clasamentul clasei Original, unde are un avans de aproape o ora si jumatate fata de principalul urmaritor.

La final, Gyenes a transmis un mesaj dupa decesul portughezului Goncalves. “Este o zi foarte tristă! Gândurile mele sunt alături de familia şi prietenii lui Paulo Goncalves”.

Următoarea etapă, a opta, va avea loc luni, la Wadi ad-Dawasir.

 

Afla mai multe despre: paulo goncalvesdecestragedieraliul dakar 

viewscnt
Articole similare