Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tragerea la sorţi a Cupei Mondiale de Rugby din 2023 va avea loc pe 30 noiembrie, indiferent de situaţia pandemică a lumii

Tragerea la sorţi a Cupei Mondiale de Rugby din 2023 va avea loc pe 30 noiembrie, indiferent de situaţia pandemică a lumii

Rugby

Comentarii

Pandemia de coronavirus nu va împiedica desfăşurarea tragerii la sorţi a Cupei Mondiale de rugby din 2023, care va avea loc aşa cum era prevăzut, în data de 30 noiembrie, la Paris sau "prin videoconferinţă", a anunţat directorul general al competiţiei, Claude Atcher, citat de cotidianul L'Equipe.

În ceea ce priveşte clasamentul mondial care va fi luat în calcul pentru efectuarea tragerii la sorţi şi repartizarea celor 12 echipe deja calificate între primele trei urne, Claude Atcher a evocat trei scenarii.

"Data de 30 noiembrie este gravată în marmură. În cazul în care criza sanitară este încă semnificativă şi nu va permite reuniuni, vom face tragerea la sorţi prin videoconferinţă", a explicat şeful comitetului de organizare al Mondialului care va fi găzduit de Franţa.

Totul va depinde de disputarea sau nu a viitoarelor turnee internaţionale (în iulie şi în toamnă) şi a ultimelor meciuri din Turneul celor Şase Naţiuni. În funcţie de asta, va prevala fie clasamentul după Cupa Mondială 2019 (dacă nimic nu se va putea disputa), fie ultimul clasament publicat.

"Este o problemă care va fi tranşată oficial de către consiliul de administraţie al Rugby World Cup, în luna iulie", a precizat oficialul francez.

Echipele care şi-au asigurat deja locul la Mondialul din 2023 sunt Africa de Sud, actuala campioană a lumii, Franţa, în calitate de ţară gazdă, Noua Zeelandă, Ţara Galilor, Anglia, Irlanda, Australia, Japonia, Scoţia, Argentina, Fiji şi Italia.

Alte opt echipe urmează să îşi asigure biletele la turneul final în urma meciurilor de calificare. Ele vor fi repartizate în urnele 4 şi 5 la tragerea la sorţi din noiembrie.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare