Experiențe împreună.
You are here:

Transfer bombă în rugby: Ovidiu Toniţa îşi încheie cariera la CSM Bucureşti!

Transfer bombă în rugby: Ovidiu Toniţa îşi încheie cariera la CSM Bucureşti!

Rugby

Cel mai titrat rugbyst român din istorie, Ovidiu Toniţa (38 ani) revine după două decenii în campionatul autohton pentru a-şi încheia impresionanta carieră la CSM Bucureşti.

Unul din cei trei rugbyşti din lume cu 5 Cupe Mondiale la activ (1999, 2003, 2007, 2011 şi 2015), alături de samoanul Brian Lima şi italianul Mauro Bergamasco, "Autobuzul din Carpaţi" vrea să îşi treacă în palmares primul său din titlu naţional din carieră alături de "tigrii".

Cunoscut în lumea rugby-ului pentru fizicul său impresionant (1,95 metri/109 kg), Toniţa nu a apucat să iasă campion naţional în România. Plecat la doar 19 ani la Grenoble a scris însă istorie în Franţa (cel mai puternic campionat din lume), acolo unde a devenit ulterior campion în 2009 alături de Perpignan. Toniţa a evoluat de 72 de ori pentru "Stejarii" şi a marcat 14 esecuri. El a evoluat ultima oară în liga a doua franceză. S-a retras din naţională în 2016.

Cu o viaţă demnă de un film, băiatul cândva sărac din Bîrlad care la 15 ani căra noaptea navete de Coca-Cola pentru a-şi întreţine familia, speră că reîntoarcerea sa în România după 20 ani să ajute la atragerea unui număr mare de copii către sportul cu balonul oval.

”Am venit cu gânduri mari, să reuşim să câştigăm titlul. Sunt fericit că am avut oportunitatea să mă întorc de unde am plecat şi că am şansa să-mi închei cariera acolo unde am fost promovat în rugbyul mare. CSM este o echipă foarte bine închegată şi pusă la punct, cu jucători cu experienţă, dar şi cu tineri de mare perspectivă. Sunt convins că avem o echipă competitivă şi că se fac eforturi pentru a ne atinge toate cele trei obiectivele... două au fost deja rezolvate, mai rămâne titlul de campioni. Atmosfera în vestiar este foarte bună, sunt mulţi colegi cu care am jucat la naţională mult timp, avem o grămădă de amintiri împreună”

Toniţa a efectuat deja primele antrenamente la CSM Bucureşti. După ce au câştigat deja Cupa Regelui şi Cupa României în acest sezon, "tigrii" speră să obţină în 2019, cu ajutorul "Autobuzului din Carpaţi", şi primul titlu din istorie.

 

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta