Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transfer bombă la Craiova! Mihai Rotaru aduce fotbalistul dorit de Gigi Becali. Mutare pentru titlu în Bănie!

Transfer bombă la Craiova! Mihai Rotaru aduce fotbalistul dorit de Gigi Becali. Mutare pentru titlu în Bănie!galerie foto
Comentarii

U Craiova este foarte aproape de transferul lui Răzvan Pleşca, portar pe care l-a dorit şi Gigi Becali la FCSB, în două rânduri.

Dat ca sigur la FCSB anul trecut, chiar de către patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali, Răzvan Pleşca s-ar putea bate în sfârşit pentru titlu, dar în tricoul Craiovei.

Mihai Rotaru este pe cale să-i dea o lovitură lui Becali, în condiţiile în care Pleşca, în ciuda vârstei sale, este unul dintre cei mai buni portari ai campionatului. El a fost aproape de transferul la formaţia roş-albastră in două rânduri, după cum a confirmat-o chiar el, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport.

"Răzvan Pleşca nu a făcut deplasarea cu echipa la Voluntari. Probabil că în următoarele zile se va face transferul la Craiova" a anunţat la Sport Report, jurnalistul Telekom Sport, Ovidiu Ionescu.

Portarul de 37 de ani ar urma să devină pentru început rezerva lui Pigliacelli, dar probabil că va fi numărul 1 imediat ce Mirko va pleca de la Craiova, spre Italia. Mirko Pigliacelli este curtat de mai multe formaţii din ţara sa natală, iar oficialii din Bănie nu se opun mutării.

  • 200 de mii de euro valorează Răznva Pleşca pe site-ul de specialitate transfermarkt.com
  • 280 de meciuri are Pleşca în Liga I, la Gaz Metan, FC Botoşani şi Poli Iaşi

Transfer pentru titlu la U Craiova. Răzvan Pleşca nu a mers la FCSB, dar poate ajunge în Bănie

Mutarea lui Pleşca de la Mediaş la Craiova ţine acum doar de câteva detalii. Goalkeeper-ul şi-a dat deja acceptul să joace în Bănie, astfel că în acest moment, totul depinde de cele două cluburi.

De ce Pleşca este un câştig pentru olteni? În ciuda faptului că va împlini 38 de ani în noiembrie, Răzvan are o cotă de piaţa de 200 de mii de euro.

Oltenii au nevoie de experienţă şi siguranţă între buturi, iar portarul medieşenilor are nu mai puţin de 280 de meciuri în prima ligă. Foarte interesant este că din cele 280 de meciuri în care a apărat în Liga 1, Răzvan Pleşca nu a primit gol în 92 de meciuri, asta în ciuda faptului că nu a jucat mereu la formaţii de top din campionatul intern.

În stagiunea precedentă de campionat, Pleşca a fost una dintre piesele grele pe care a mizat Edward Iordănescu la Mediaş. A strâns în total 34 de meciuri în culorile Gazului, iar în sezonul regular, Mediaşul cu Pleşca între buturi a încasat un gol la trei meciuri în care Răzvan a fost titular! În cele 2340 de minute bifate în sezonul regular, Pleşca şi-a păstrat poarta imaculată în 10 partide, ceea ce nu e deloc puţin lucru. În plaoput, randamentul său, la fel ca şi cel al echipei sale (una fără obiectiv) a scăzut. Pleşca nu a primit gol în doar 2 partide.

În ultimele două sezoane din Liga 1, 2018/2019 şi 2019/2020, Răzvan Pleşca a reuşit în tricoul Gazului să nu primească gol în 25 de meciuri, o cifră impresionantă pentru un goalkeeper de vârsta lui, care nu s-a luptat pentru trofee majore în campionatul intern.

Posibilul portar al Craiovei are 248 de meciuri pentru Gaz Metan Mediaş, alte 31 de meciuri pentru Politehnica Iaşi şi 20 pentru FC Botoşani.

Un alt atu important pentru Pleşca este faptul că portarul de 37 de ani a mai lucrat cu Cristiano Bergodi. S-a întâmplat pe vremea când Pleşca evolua pentru Politehnica Iaşi. Cu Bergodi şi Pleşca în teren, Poli Iaşi câştiga în acea ediţie de campionat meciuri importante cu FC U Craiova sau Dinamo Bucureşti.

Răzvan Pleşca a fost la un pas de FCSB. Craiova îl vrea acum în locul lui Pigliacelli: "Ar fi fost frumos, dar nu e o tragedie că nu am ajuns acolo!"

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport, Răzvan Pleşca recunoştea că a fost aproape de transferul la echipa lui Gigi Becali:

”În ianuarie (n.r anul trecut), am avut discuţii cu cei de la FCSB, le mulţumesc că s-au gândit la mine, dar atunci nu m-au lăsat cei de la Mediaş să plec. După aceea nu am mai vorbit cu nimeni de la FCSB, am primit o ofertă concretă de la Mediaş şi le mulţumesc că încă mai au încredere în mine. Mi-ar fi plăcut să ajung la FCSB! Ar fi fost frumos, dar nu fac o tragedie din faptul că nu s-a realizat acest transfer, poate aveam şi eu o datorie morală să îmi închei cariera la Mediaş. Aveam unele discuţii cu cei de la FCSB chiar şi înainte să meargă domnul Teja acolo, pentru că ei au tot spus încă de anul trecut că îşi mai caută încă un portar cu experienţă” declara Răvan Pleşca, în exclusivitate pentru Telekom Sport, anul trecut, în aprilie.

La Craiova, Răvan Pleşca ar putea fi din nou coleg cu Marius Constantin, un alt veteran pe care oltenii l-au adus în această vară tot de la Gaz Metan Mediaş.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mihai rotarurăzvan pleşcagigi becaliu craiovafcsb 

viewscnt
Articole similare