Experiențe împreună.
You are here:

Transfer de 10,5 milioane de euro pentru Ionuţ Radu. Ce informaţii oficiale au apărut în presa din Italia

Transfer de 10,5 milioane de euro pentru Ionuţ Radu. Ce informaţii oficiale au apărut în presa din Italiagalerie foto

Stranieri

Comentarii

Transferul lui Ionuţ Radu de la Genoa la Inter a costat nu mai puţin de 10,55 milioane de euro, se arată în bilanţul financiar depus de milanezi, pentru perioada 2019-2020. A fost al cincilea cel mai scump transfer făcut anul trecut de Inter Milano.

Ionuţ Radu s-a format la Inter Milano, însă în vara lui 2018 a fost transferat de Genoa, care a plătit 8 milioane de euro. Inter Milano a păstrat însă o clauză de răscumpărare, pe care a activat-o chiar în anul următor, după evoluţiile foarte bune pe care le-a avut portarul român.

Ionuţ Radu, transfer de 10,55 milioane de euro la Inter Milano

Portarul în vârstă de 23 de ani a avut până în vara lui 2019 momente foarte bune. Ionuţ Radu a fost mai întâi împrumutat de Inter la Genoa şi apoi transferat definitiv, contra sumei de 8 milioane de euro. Fostul internaţional român de tineret a devenit titular la Genoa şi a avut evoluţii excelente.

În paralel, a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători de la naţionala de tineret a României, alături de care a ajuns până în semifinalele Campionatului European de Tineret Italia 2019.

Aceste performanţe i-au făcut pe cei de la Inter Milano să-l răscumpere. Potrivit bilanţului financiar pe anul trecut, Inter Milano a plătit 10,55 milioane de euro pentru transferul lui Ionuţ Radu de la Genoa.

Din păcate, n-a fost însă o mutare foarte inspirată pentru portarul român, deoarece a fost ulterior împrumutat la Parma, unde a jucat foarte rar. Acum, este în lotul lui Inter Milano, însă n-a prins nici măcar un minut şi a pierdut astfel contactul cu echipa naţională.

Un alt lucru interesant este că transferul lui Ionuţ Radu a fost al cincilea cel mai scump făcut anul trecut de Inter Milano. Celelalte patru transferuri sunt Romelu Lukaku (de la Manchester United, 67,2 milioane de euro), Achraf Hakimi (Real Madrid, 40,5 milioane de euro), Nicolo Barella (Cagliari, 40 de milioane de euro) şi Christian Eriksen (Tottenham, 27 de milioane de euro).

Ionuţ Radu s-ar putea transfera din nou de la Inter Milano

Portarul în vârstă de 23 de ani ar putea în iarnă să-şi caute o nouă echipă la care să fie împrumutat de Inter Milano şi care să-i ofere mai multe şanse de a juca. Ionuţ Radu îşi doreşte să revină la echipa naţională, mai ales că are o şansă în plus după ce Tătăruşanu s-a retras.

Impresarul Giovanni Becali spune că Ionuţ Radu nici nu a fost ajutat de naţională şi a rămas astfel rezervă la Inter Milano: ”Nu a mai jucat, dar dacă era convocat la echipa naţională poate îl împrumuta în altă parte şi nu mai rămânea rezervă la Inter”, a spus Giovanni Becali pentru Telekom Sport.

Este astfel foarte posibil ca Ionuţ Radu să se transfere în fereastra de transferuri din această iarnă.
 

viewscnt
Articole similare
Mesajul sfasietor trimis de Vanessa Bryant la 1 an de la disparitia lui Kobe si a fiicei Gianna