Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul FABULOS la care nici nu visa Universitatea Craiova. Lovitura uriaşă dată olteni în Liga I: "E unul dintre cei mai buni jucători"

Transferul FABULOS la care nici nu visa Universitatea Craiova. Lovitura uriaşă dată olteni în Liga I: "E unul dintre cei mai buni jucători"
Comentarii

Universitatea Craiova este echipa care vinde cel mai bine în Liga I. Dacă, în ultimii ani, cluburile din Europa ofereau sume uriaşe de bani doar pentru jucătorii de la FCSB, acum oltenii dau lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor.

Sezon după sezon, Gigi Becali a vândut nume importante de la FCSB pe sume uriaşe pentru fotbalul românesc. Drept dovadă, de la roş-albaştri au plecat cei mai scumpi doi jucători din istoria Ligii I. Nicolae Stanciu deţine recordul, cu 9,7 milioane de euro, şi este urmat de Vlad Chiricheş, pentru care Tottenham a plătit 9,5 milioane de euro, în sezonul 2013/2014.

Pe lângă cei doi, FCSB se mai poate lăuda cu nume importante în acest top, precum Florin Gardoş, Mirel Rădoi sau Bogdan Stancu. Însă Nicolae Stanciu a fost vândut de FCSB în sezonul 2016/2017. De atunci, Gigi Becali n-a mai obţinut sume importante de bani din plecările jucătorilor săi, iar Universitatea Craiova a început să vină tare din urmă.

Transferul uriaş la care nici nu visa Universitatea Craiova. Lovitura dată dată olteni în Liga I

Doar în ultimii doi ani, oltenii au încasat 16 milioane de euro din transferurile a doi jucători de mare perspectivă ai fotbalului românesc. În februarie 2019, Alexandru Mitriţă a făcut pasul în MLS, unde a impresionat în tricoul lui New York City. Acum, Valentin Mihăilă i-a cucerit pe oficialii Parmei cu evoluţiile sale, iar clubul din Serie A a efectuat transferul şi l-a prezentat pe mijlocaşul de 20 de ani în această săptămână.

Cu opt milioane de euro, Mihăilă a urcat direct pe locul al treilea în topul celor mai scumpi jucători vânduţi de un club din Liga I, la egalitate cu Alexandru Mitriţă, care, tot în această săptămână, a ales să plece de la New York City şi să semneze cu arabii de la Al Ahli.

"Mihăilă este un jucător de viteză, aşa ar trebui să găsim, să căutăm jucători de viteză şi cu calităţi formidabile. Craiova a făcut cel mai grozav transfer.

A luat unul dintre cei mai buni jucători din ţară, Mihăilă sigur va ajunge la echipa naţională. Este metronom. Ştiu asta, pentru că l-am cunoscut şi îi cunosc caracterul şi valoarea. Iar eu mă pricep la fotbal foarte bine" , a declarat Dumitru Dragomir la Telekom Sport.

  • 2,5 milioane de euro este cota lui Valentin Mihăilă, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com
  • Mihăilă are patru goluri marcate în cele patru meciuri jucate pentru naţionala de tineret a României

Afla mai multe despre: universitatea craiovaliga 1mihaila 

viewscnt
Articole similare