Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul momentului în fotbalul românesc! A semnat şi se duela cu Mbappe şi Neymar din sezonul viitor. Cât au plătit francezii

Transferul momentului în fotbalul românesc! A semnat şi se duela cu Mbappe şi Neymar din sezonul viitor. Cât au plătit franceziigalerie foto

Fotbal

Comentarii

Internaţionalul român de tineret, Alexandru-Mihai Dobre (21 de ani), va evolua în sezonul următorul la formaţia de primă ligă franceză Dijon FCO.

Presa din Marea Britanie a anunţat că fosta echipă din Premier League, Bournemouth, retrogradată la finele acestui sezon în Championship, a ajuns la un acord cu formaţia franceză Dijon FCO pentru pentru pe mijlocaşul român Alexandru-Mihai Dobre, iar transferule este ca şi realizat.

Formaţia din Ligue 1 va plăti celor de la Bournemouth aproximativ 1 milion de lire sterline în schimbul fotbalistului, iar zilele următoare românul va fi prezentat oficial la gruparea franceză. 

Alexandru Dobre a ajuns la Bournemouth în 2016, iar de atunci a fost împrumutat, rând pe rând, la Bury, Rochdale, Yeovil, iar ultima parte a sezonului trecut s-a aflat la Wigan. A apucat să debuteze la echipa de seniori a ceor de la Bournemouth într-un meci de Cupă a Angliei - 10 minute în victoria cu Luton, scor 4-0, la începutul lunii ianuarie.

Pentru că şi-a dorit să joace mai mult la seniori, Alex Dobre a fost de acord să meargă împrumut la formaţia de Championship, Wigan, însă experienţa a fost una de coşmar. A primit doar 12 minute în şase luni, şi acestea în antepenultima etapă de campionat, atunci când scorul era 8-0 pentru echipa sa, într-un meci cu Hull.

Alexandru Dobre va juca la Dijon, în Ligue 1!

Simţind să ce plafonează aşteptând şanse din partea cluburilor engleze, Alex Dobre a luat decizia de a schimba aerul, aşa că din sezonul viitor se va duela cu Neymar şi Ciprian Tătăruşanu, în prima ligă franceză.

În ultima ediţie de campionat, Dijon FCO a terminat pe locul 16, cu 30 de puncte după 28 de etape disputate. Campionatul a fost "îngheţat" din cauza pandemiei de coroanvirus, iar Amiens şi Toulouse a fost retrogradate, campioană fiind desemnată PSG, care la acel moment avea un avans de 12 puncte faţă de Marseille, şi un meci mai puţin disputat.

Dijon se află la al 5-lea sezon consecutiv în Ligue 1, unde, ca în fiecare an, va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare şi o clasare cât mai înaltă. Iată clasarile lui Dijon din ultimii patru ani în Ligue 1

  • 2016/2017: locul 16
  • 2017/2018: locul 11
  • 2018/2019: locul 18. Baraj de promovare/menţinere cu Lens: 1-1 şi 3-1.
  • 2019/2020: locul 16

Cei mai valoroşi jucători din lotul lui Dijon sunt: Mounir Chouiar - 7 milioane de euro, Nayef Aguerd şi Enzo Loiodice - câte 4 milioane de euro.

Alexandru Dobre s-a născut pe 30 augsut 1998, la Bucureşti, iar fotbalul l-a început la FC Viitorul Mihai Georgescu. Avea mai puţin de 18 ani când a luat drumul Angliei, un drum plin de greutăţi din care a avut extrem de multe lucruri bune de învăţat. 

  • Alexandru Dobre are şi opt prezenţe pentru naţionala U21 a României, pentru care a şi marcat un gol.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare