Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul pe care Becali n-are voie să-l rateze! "E incredibil!" Vârful cu 55 de goluri într-un singur sezon ar semna "pe loc"

Transferul pe care Becali n-are voie să-l rateze! "E incredibil!" Vârful cu 55 de goluri într-un singur sezon ar semna "pe loc"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Atacantul echipei Dunărea Călăraşi, Ndiaye Mediop, a fost remarcatul meciului cu FCSB, 1-1. Cu golul său, senegalezul nu numai că a adus un punct echipei pregătite de Dan Alexa, dar a produs mare deranj în tabăra adversă.

La finalul meciului, Gigi Becali şi-a desfiinţat jucătorii, recunoscând în sfârşit că a fabulat atunci când vorbea despre sute de milioane de euro pentru jucători ca Florinel Coman, Olimpiu Moruţan sau Florin Tănase. Cu toţii au fost eclipsaţi de Ndiaye Mediop, care are parte de o ascensiune spectaculoasă, la 27 de ani.

"Câştiga 300 de lei pe lună în Liga a patra. Are calităţi incredibile. Mai are multe de pus la punct. E atacantul pe care şi l-ar dori orice antrenor, are multe calităţi fizice şi o capacitate de efort incredibilă", a spus Dan Alexa, pentru Telekom Sport, la finalul meciului. Totuşi, "Chirurgul" a admis că în acest moment ar fi greu pentru Mediop să se impună la FCSB.

Nici Mediop nu a scăpat de întrebările legate de FCSB, mai ales că atunci când juca la Ripensia i s-a autoprous lui Becali. "Eu cred ca nu e jucător care să nu vrea să joace la FCSB. Eu aş vrea la orice echipă, dacă e bine pentru mine şi pentru Călăraşi, de aceea am venit în România", a comentat Mediop posibilitatea de a ajunge în viitor la FCSB.

Cine este Ndiaye Mediop: a marcat 55 de goluri într-un sezon

Ndiaye Mediop s-a născut pe 2 iunie 1991, în St. Louis, Senegal. A început fotbalul la Olympique, din localitatea natală. A venit în România în 2013, în probe la ACS Poli, unde nu a fost păstrat. A rămas însă în România şi a fost legitimat la CS Ghiroda. Cu echipa de la marginea Timişoarei câştigă Liga a IV-a Timiş în ediţia 2013/14 şi iese golgheterul formaţiei, cu 28 goluri, şi al doilea mnarcator al campionatului. Ghiroda ratează, la baraj, promovarea în Liga a III-a, şi Mediop trece, în vara lui 2014, la Ripensia.

Au urmat patru ani la Ripensia, club de mare tradiţie în România, readus la viaţă în 2012 după 64 de ani de inactivitate. A fost golgheterul Ligii a patra Timiş, de această dată cu 32 de goluri în 33 de meciuri, fiind de asemenea primul golgheter străin al campionatului, dar nici cu Ripensia nu a reuşit promovarea. În următorul sezon, însă, vârful senegalez a doborât orice record şi a reuşit să marcheze 55 de goluri în 33 de meciuri, ajutându-şi astfel echipa să promoveze direct în Liga a treia.

În cel de-al treilea eşalon, Mediop a avut parte de un nou sezon fantastic. A fost golgheterul echipei, al seriei a patra şi al întregii Ligi a treia, cu 21 de goluri marcate în 23 de apariţii. La finalul sezonului, Ripensia a promovat pentru a doua oară consecutiv. În primul său meci în Liga 2, Mediop a marcat şapte goluri contra Forestei Suceava, într-un succes cu 16-0 al lui "Ripi", şi a fost golgheterul ligii secunde o bună bucată de timp, pentru ca la final să ocupe locul al treilea, cu 19 goluri în 34 de meciuri.

L-a vrut şi Gică Hagi

În vara lui 2018, după patru sezoane petrecute la Ripensia, în care a fost de fiecare dată golgheterul echipei, cu un total de 127 de goluri în 123 de meciuri, Mediop a fost transferat de Dunărea Călăraşi. Totuşi, până să semneze cu echipa lui Alexa, Mediop a fost aproape de Viitorul lui Hagi, cu care a negociat cu şase luni înainte de a ajunge la Călăraşi.

"Sunt discuţii cu Viitorul legate de Mediop şi probabil că la sfârşitul acestei săptămâni să vedem dacă va semna. Viitorul şi-l doreşte, jucătorul vrea să plece, iar noi nu putem să-i refuzăm această oportunitate. Deşi pentru noi e o mare pierdere. El are deja 3 ani şi jumătate la noi. Sunt mai multe variante de transfer. Vom facilita mutarea, dacă el va fi mulţumit de ofertă", declara Radu Ienovan, preşedintele Ripensiei.

În cele din urmă, transferul nu s-a materializat, iar Mediop a continuat încă şase luni în Liga 2, pentru ca la finalul sezonului să ajungă în sfârşit în Liga 1. El a debutat la Călăraşi pe 5 august 2018 pentru formaţia nou-promovată în Liga 1, într-o remiză cu FC Hermannstadt, 1-1, iar în meciul de sâmbătă cu FCSB a ajuns la şase goluri în Liga 1. Senegalezul este pe locul 11 in clasamentul golgheterilor din Liga 1.

Dunărea Călăraşi - FCSB 1-1. Mediop şi-a întâlnit sâmbătă idolul

Înainte să ajungă în Liga 1, Ndiaye Mediop s-a declarat mare fan al golgheterului "roş-albaştrilor", Harlem Gnohere. "Îmi place Gnohere, este un jucător pe care îl urmăresc foarte mult. Îmi place de când juca la Dinamo, de acolo am început să mă uit la ce face", spunea Mediop, în perioada în care se afla la Ripensia. Sâmbătă, Mediop l-a întâlnit pentru a doua oară pe Harlem Gnohere, după meciul tur de pe Arena Naţională, atunci când FCSB a învins Dunărea Călăraşi cu scorul de 2-1.

Afla mai multe despre: mediopfcsbcalarasi 

viewscnt
Articole similare