Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul secolului! "Venirea lui în România e o minune dumnezeiască! Va rămâne încă 100 de ani cel mai valoros jucător care a fost vreodată aici"

Transferul secolului! "Venirea lui în România e o minune dumnezeiască! Va rămâne încă 100 de ani cel mai valoros jucător care a fost vreodată aici"

Fotbal intern

Comentarii

Antrenorul echipei Rapid, Daniel Pancu, este în extaz după venirea uruguayanului Facundo Piriz la gruparea giuleşteană. Pancu este de părere că Piriz va rămâne timp de un secol cel mai valoros fotbalist din istoria Ligii 2.

"Ţinând cont de nivelul de la care vine e o minune dumnezeiască, un jucător de talia lui Facundo Piriz să joace în Liga a 2-a în România. Singurul lucru de ce aş avea emoţii în privinţa evoluţiei lui e să nu fie depăşit de nivel în jos.

De trei ori campion în Uruguay, a jucat patru ani la o echipă la care am jucat şi eu şi la care pe final am fost chiar căpitanul ei şi ştiu ce înseamnă să joci patru ani la Terek, în campionatul Rusiei, trebuie să fii foarte puternic.

E mult prea valoros pentru Liga a 2-a din România, probabil va rămâne încă 100 de ani cel mai valoros jucător care a jucat vreodată în Liga a 2-a din România.

Meritul principal e al lui Florin Manea, fără el, fără relaţiile lui, nu ar fi ajuns niciodată aici. E meritul lui pentru că nici nu visam noi să avem aşa ceva", a declarat Daniel Pancu.

De la Recoba, la Torje şi apoi la Drăghiceanu şi Sefer

În vârstă de 29 de ani, Facundo Piriz a mai jucat la doar trei echipe, de-a lungul carierei sale. El a început fotbalul în ţara natală, la Club Nacional, acolo unde l-a avut coleg pe imensul fotbalist uruguayan Alvaro Recoba.

"Am jucat cu mulţi fotbalişti care au fost idoli de copil, precum 'Chino' Recoba, pe care l-am avut idol când eram mic şi cu care am avut norocul să joc şi să ies campion cu el coleg. A fost ceva magnific şi până în ziua de azi am o relaţie foarte bună cu el", a spus Piriz.

În 2013, Piriz a ajuns în fotbalul european, la Terek Groznîi, acolo unde a fost coleg cu Gabi Torje. În ultimele două sezoane, Piriz a jucat la Montpellier, echipă pentru care a strâns 27 de meciuri.

"Am vorbit cu Gabriel ca să-l întreb despre oraş, despre echipă. Iar el mi-a vorbit foarte frumos şi de Rapid, deşi ştiu că el a jucat mulţi ani la Dinamo, dar mi-a vorbit foarte bine de acest club, care chiar dacă azi e în liga secundă, e de fapt o echipă de primă ligă, la care vin mulţi spectatori", a mai spus Facundo Piriz.

"Deci trebuie să-i mulţumim şi lui Torje", a concluzionat Daniel Pancu.

Facundo Piriz a semnat un contract valabil un an cu Rapid şi va purta tricoul cu numărul 22.

1 - un milion de euro este cota lui Facundo Piriz, conform Transfermark.de

1,87m - atât măsoară uruguayanul

5 - cinci selecţii are Facundo Piriz la naţionala U-23 a Uruguayului 

Afla mai multe despre: torje 

viewscnt
Articole similare