Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul şocant al lui Gigi Becali: "Trebuia să meargă la Real Madrid, dar până la urmă a ales Steaua"

Transferul şocant al lui Gigi Becali: "Trebuia să meargă la Real Madrid, dar până la urmă a ales Steaua"

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a fost la un pas să transfere în Ghencea un fotbalist chilian, dorit şi de Real Madrid. Sebastian Pinto n-a mai ajuns nici la formaţia lui Becali, dar nici la actuala campioană a Europei. Totul se petrecea în 2008, când finanţatorul roş-albaştrilor a reuşit o super campanie de achiziţii

În vara lui 2008, patronul Stelei era pus pe fapte mari. Gruparea roş-albastră reuşea atunci o campanie entuziasmantă de achiziţii, care trebuia să fie completată de două mutări de senzaţie: mijlocaşul argentinian Emiliano Armenteros şi atacantul chilian, Sebastian Pinto.

  • În 2008, Becali îi aducea la echipa sa pe Dayro Moreno, Ionuţ Rada, Mihăiţă Pleşan, Pawel Golanski, Adrian Neaga, Robinson Zapata, Jose Pepe Moreno, Andres Mendoza şi Habib Habibou.

Atacantul chilian, foarte bine cotat la acea vreme, era dat ca şi semnat de Becali, care a făcut şi una din multele sale declaraţii şocante!

”Sebastian Pinto am înţeles că trebuia să se ducă la echipa a doua a lui Real Madrid dar până la urmă a preferat Steaua. Mâine, poimâine vine tatăl lui în România, pentru a aranja diferite probleme, unde să stea” declara actualul patron al FCSB, citat la acea vreme de Mediafax.

Vârful chilian era într-adevăr în cărţi pentru un transfer la Real Madrid, dar pentru formaţia secundă. Pinto era considerat unul dintre cei mai promiţători atacanţi din America de Sud, iar de el s-au arătat interesate la acea vreme şi alte formaţii importante.

Becali nu a reuşit în cele din urmă să-l transfere pe vârful chilian crescut de Universidad de Chile. A fost cumpărat în acea vară de Santos şi a devenit coechipier cu Neymar, dar nu a apucat să joace pentru gruparea braziliană. Din 2009, traictoria sa a cunoscut o pantă descendentă, Sebastian ajungând să evolueze la grupări modeste precum Godoy Cruz, O Higgins sau Audax Italiano.

Prima experienţă în Europa a bifat-o abia în 2011 când a fost adus de Varese în Serie B. Între 2012 şi 2014 a jucat din nou în Europa pentru Bursaspor, formaţie unde a reuşit să impresioneze şi să marcheze de 19 ori.

Sebastian Pinto a jucat în naţionala statului Chile între 2011 şi 2013, marcând 3 goluri în 5 meciuri. Două dintre ele au fost reuşite în preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

Afla mai multe despre: gigi becalisebastian pinto 

viewscnt
Articole similare