Experiențe împreună.
You are here:

Transferurile de la FCSB! Gigi Becali a investit 32 de milioane de euro în 20 de jucători, dar a încasat tot atât din vânzarea a doar patru fotbalişti

Transferurile de la FCSB! Gigi Becali a investit 32 de milioane de euro în 20 de jucători, dar a încasat tot atât din vânzarea a doar patru fotbaliştigalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a investit 32 de milioane de euro în cei mai importanţi jucători transferaţi până acum. A obţinut aceeaşi sumă din vânzarea a doar patru fotbalişti!

Gigi Becali este un tip destul de controversat, dar pare că se pricepe, din ce în ce mai bine, la fenomen.

Patronul FCSB-ului a reuşit performanţa să încaseze suma pe care a investit-o în cele mai scumpe 20 de transferuri din istoria FCSB-ului, prin vânzarea ulterioară a doar patru fotbalişti.

Gigi Becali, transferuri de top la FCSB. Cât au costat cei mai scumpi 20 de fotbalişti aduşi de Becali

31.84 de milioane de euro a investit Gigi Becali în cei mai importanţi 20 de jucători pe care i-a adus în ultimii ani la FCSB.

Cel mai scump transfer făcut de Gigi Becali la FCSB a fost Florinel Coman, jucător pentru care, actuala vicecampioană a României a plătit 3 milioane de euro.

Pentru Dragoş Nedelcu, FCSB a plătit alte 2.13 milioane de euro, iar pentru Denis Alibec, nu mai puţin de 2 milioane de euro.

Sunt cele mai scumpe trei transferuri făcute de Gigi Becali la FCSB de-a lungul timpului. Dar patronul formaţiei bucureştene a plătit sume importante şi pentru alţi fotbalişti.

Bogdan Stancu l-a costat 2 milioane de euro, Alexandru Chipciu l-a costat 1.95 milioane de euro, iar Cristi Tănase, 1.8 milioane de euro. Pentru columbianul Dayro Moreno, Becali a scos nu mai puţin de 1.75 de milioane de euro, transformându-l în cel mai scump fotbalist străin aciziţionat vreodată.

Micuţul brazilian Elton Xavier Gomes l-a costat pe Gigi Becali 1.65 de milioane de euro, în timp ce Ionuţ Rada este cel mai scump fundaş pe care l-a cumpărat Becali. El a plătit pentru fostul jucător al Rapidului 1.6 milioane de euro.

Gigi Becali: ”Eu vrea să transform FCSB în Ajax. Cumpărăm tot ce e mai bun sau creştem şi vindem pe bani mulţi. Asta vreau să fac!”

Actualul căpitan de la FCSB, Florin Tănase a costat-o pe vicecampioana României 1.5 milioane de euro, o sumă pe care Gigi Becali a mai plătit-o pentru fotbalişti ca Ovidiu Petre, Ianoş Szekely, Juan Carlos Toja sau Ciprian Tătăruşanu. Pentru Mihai Costea, patronul FCSB-ului a plătit la acea vreme 1.4 milioane de euro, iar Marius Bilaşco a ajuns la FCSB pentru 1.35 milioane deeuro.

În fine, Pablo Brandan a sosit tot pentru 1.3 milioane de euro, aceeaşi sumă pe care Gigi Becali i-o plătea Politehnicii Timişoara pentru Mihăiţă Pleşan, unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români in acel moment. Polonezul Golanski a ajuns la FCSB pentru 1.3 milioane, iar Vlad Chiricheş a semnat cu echipa lui Gigi Becali pentru aceeaşi sumă.

Acestea sunt cele mai importante 20 de transferuri făcute de Gigi Becali şi FCSB. Sumele provin de pe site-ul de specialitate Transfermarkt şi însumează aproape 32 de milioane de euro, plătite de latifundiarul din Pipera pentru a-şi întări de-a lungul timpului echipa.

Gigi Becali, vânzări record la FCSB! Stanciu, cel mai scump dintre ei

Gigi Becali a investit această sumă în 20 de transferuri importante făcute de gruparea roş-albastră. Contestat de o parte a suporterilor, Gigi Becali şi-a văzut liniştit de strategie. Pare într-adevăr singurul investitor din fotbalul românesc care a rezistat atât de mult timp  la conducerea unei echipe. Şi nu vorbim despre orice echipă.

Dar, Becali are şi argumente suficiente pentru care a rezistat. Vânzarea de jucători este un capitol încă foarte important la FCSB. Clubul pe care Gigi Becali visa să-l transfere acum puţin timp ”într-un Ajax al României”. De ce? Pentru că ”lăncierii” produc şi vând mulţi jucători, pe bani şi mai mulţi.

** Ajax a vândut doar în ultimele 12 luni trei jucători în valoare totală de 200 de milioane de euro. De Lig, De Jong şi Ziyech au fost crescuţi în club

Parţial, lui Gigi Becali i-a ieşit până acum pasenţa. Nicolae Stanciu, Vlad Chiricheş, Florin Gardoş şi Mirel Rădoi au fost vânduţi în perioada 2009-2017 cu 32 de milioane de euro. Aceeaşi sumă pe care Gigi Becali a investit-o în cei mai scumpi 20 de jucători trasferaţi. Anderlecht a plătit 9.7 milioane de euro pentru Stanciu, Tottenham 9.5 milioane pentru Chiricheş, Southampton 6.8 milioane pentru Gardoş, iar Al Hilal, 6.8 milioane de euro pentru Mirel Rădoi. 

În total, 32 de milioane de euro,conform Transfermarkt. Impresionant, nu? Şi asta fără să-i adăugăm pe Bogdan Stancu, Alex Chipciu, George Ogăraru sau Cyril Thereau. Prin vânzările lor, FCSB a mai încasat alte 14 milioane de euro!

Strategia lui Gigi Becali la FCSB pare să fie una corectă în acest moment. Patronul roş-albaştrilor nu se uită la bani când depistează un tânăr jucător pe care îl place şi are încredere în el că poate deveni o investiţie. Pe de altă parte, felul în care acţionează la primele meciuri slabe ale tinerilor săi jucători, se prea poate să contribuie la evoluţia ulterioră a acestora. Trebuie să ai nervii tari ca să joci la FCSB în acest moment, dar reţeta câştigătoare din fotbalul românesc, pare să fie la îndemâna patronului acestei echipe. 

Gigi Becali mai are câteva pariuri ascunse în Liga 1. Simion şi Horşia, viitoarele ”mine de aur”?

Latifundiarul din Pipera a impus la FCSB ”politica jucătorilor români tineri, de mare perspectivă”. Una care e aproape să dea roade, fără ca patronul FCSB-ului să mişte un deget.

Indiferent când se va încheia (sau dacă se va încheia) acest sezon, din stagiunea următoare, FCSB şi Gigi Becali pot culege roadele noii politici impuse de latifundiarul din Pipera. O parte dintre jucătorii tineri împrumutaţi de FCSB la alte echipe au crescut şi impresionează. Este în special cazul fotbaliştilor, Gabriel Simion şi Ovidiu Horşia.

Nu mai puţin de 8 jucători buni are FCSB împrumutaţi acum la nivelul primelor două ligi.

Aceştia vor reveni în vară la actuala vicecampioană a României, iar conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com, cota lor de piaţă sare de 3 milioane de euro.

Poate că numele unor fotbalişti ca Răzvan Ducan sau Adrian Şut nu vă spun mare lucru. Dar cei doi sunt evaluaţi împreună la 600 de mii de euro. Gabriel Simion, împrumutat de FCSB la Astra este cotat deja la 850 de mii de deuro, în timp ce Ovidiu Horşia are o cotă de piaţă de 500 de mii de euro.

Cotele de piaţă ale celor mai importanţi jucători împrumutaţi care vor reveni la FCSB

Gabriel Simion 850 de mii de euro
Ovidiu Horşia 500 de mii de euro
Adrian Şut 400 de mii de euro
Stefan Tarnovanu 300 de mii de euro
Răzvan Ducan 200 de mii de euro
Robert Ion 250 de mii de euro
Ianis Stoica 75 de mii de euro
Claudiu Belu 600 de mii de euro

Jucători tineri, unii dintre ei aproape necunoscuţi, dar pe care Gigi Becali poate obţine de asemenea sume mult mai importante de bani pentru FCSB, decât a investit în ei Strategia se amplfică şi cu siguranţă continuă. Este ea una reuşită? Probabil că timpul va decide din nou în favoarea sau în defavoarea lui Becali.

sursa: transfermarkt.com

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe