Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei antrenori care îl pot înlocui pe Quique Setien la Barcelona. Cine are cele mai mari şanse

Trei antrenori care îl pot înlocui pe Quique Setien la Barcelona. Cine are cele mai mari şansegalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Quique Setien ar putea fi demis de la FC Barcelona, dacă nu câştigă UEFA Champions League.

Titlul nu îl poate salva pe Setien, al cărui obiectiv principal este câştigarea UEFA Champions League. Nu pare o speculaţie de presă, pentru că atât preşedintele Bartomeu, cât şi super starul, Leo Messi, au subliniat importantă câştigării acestui trofeu european.

Spaniolii au alcătuit astfel trei variante de antrenori care i-ar putea lua locul lui Quique Setien din stagiunea următoare.

1. Xavi Hernandez

Legenda catalanilor este marele favorit. Al tuturor! Actualmente la Al Sadd, Xavi a confirmat că a fost dorit înaintea lui Setien. După ce a explicat de ce a refuzat, Xavi a mărturisit: "Eu nu am nicio problemă să mă întorc. Nu mă ascund, nu fug. Barcelona este casa mea. Mi-ar plăcea să lucrez alături de oameni în care am încredere, cu care am legat relaţii de prietenie şi loialitate. Nu vreau să fie nimeni toxic în preajma vestiarului meu”. Xavi Hernandez antrenează la Al Sadd din iulie 2019, după ce a jucat pentru clubul qatarez în ultimii patru ani ai carierei sale de fotbalist. Ca jucător a scris istorie: 767 de meciuri, 85 de goluri, 8 titluri de campion al Spaniei, 4 UEFA Champions League şi un total de 25 de trofee.

2. Marcelo Gallardo
Argentinianul ar fi pe placul lui Lionel Messi, iar performanţele de la River, din ultima perioadă, îl fac un candidat credibil pentru postul de antrenor pe Camp Nou. Marcelo Gallardo o pregăteşte pe River Plate din 2014, timp în care echipa a cucerit zece trofee. Înainte să o preia pe River, Gallardo a mai antrenat Club Nacional, din Uruguay. Doar două echipe a antrenat Gallardo până acum. Prima, o scurtă perioadă, a fost Club Nacional, din Uruguay, club la care şi-a încheiat şi cariera de fotbalist.

3. Erik ten Haag
Ten Hag a impresionat în stagiunea trecută şi continuă să o facă şi în acest sezon pe banca lui Ajax. Olandezul, fost fundaş central de meserie, are câteva avantaje importante.Este un tehnician care se pliază pe filosofia Barcelonei, chiar dacă nu a jucat niciodată în afara Olandei. Mai mult, el este un adept al şcolii Johan Cruyff, atât de importantă pentru ADN-ul catalanilor. Erik ten Hag este şi un tehnician apropiat de jucători, căruia îi place să promoveze fotbalişti tineri, ceea ce Barcelona îşi propune şi de aici încolo să facă.

Pep Guardiola îl susţine pe Quique Setien

Antrenorul care a făcut istorie în perioada 2008-2012 la FC Barcelona, Pep Guardiola, are în credere că Setien va reuşi să o ducă pe Barca din nou în top. ”Îi doresc tot binele lui Quique. Cred că ne-am întâlnit de două trei ori în calitate de jucători. Ca antrenor, ce pot să spun...echipele sale joacă mereu bine. Cel puţin asta a fost impresia mea, atunci când l-am urmărit ceva mai mult pe vremea când era la Betis Sevilla. Bineînţeles că îi doresc tot  binele la Barcelona. A fost aici, a fost extrem de amabil cu mine, cu grupul meu de jucători şi am avut o discuţie interesantă” a spus Guardiola într-o conferinţă de presă.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: quique setienxavi hernandezmarcelo gallardoerik ten hag 

viewscnt
Articole similare