Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei MARI ANTRENORI străini de care ai uitat că au antrenat în Liga 1. Ce funcţii importante au ACUM

Trei MARI ANTRENORI străini de care ai uitat că au antrenat în Liga 1. Ce funcţii importante au ACUM

Superliga

Comentarii

Liga 1 a fost mereu o piaţă atractivă pentru tehnicienii străini.

În prezent, în campionatul românesc activează doar doi tehnicieni străini. Este vorba despre Duşan Uhrin Jr (Dinamo) şi Vasile Miriuţă (FC Hermannstadt, antrenor cu dublă cetăţenie, română şi maghiară).

De-a lungul timpului, în campionatul intern au activat şi alte nume de antrenori străini importanţi. Unii au făcut performanţă, alţii au dispărut după aventuri scurte.

Italienii Nicolo Napoli, Andrea Mandorlini, Cristiano Bergodi, Devis Mangia sau Walter Zenga şi-au construit o adevărată carieră în fotbalul românesc. Portughezul Toni Conceicao a antrenat trei cluburi diferite, iar ucrainianul Oleg Protasov a rămas în inima suporterilor Stelei şi FCSB-ului deopotrivă.

Au fost însă şi alte nume de antrenori străini interesanţi, care nu au reuşit însă să se impună în campionatul României. www.telekomsport.ro vă reaminteşte trei dintre ei.

1. Blaz Sliskovic

Fost mare internaţional al Yugoslaviei, Blaz Sliskovic este unul dintre numele grele, care nu au reuşit în fotbalul din România. A antrenat în sezonul 2010-2011 Unirea Alba Iulia, după ce pregătise timp de patru ani naţionala Bosniei, dar şi Hajduk Split. De altfel, cu formaţia croată a reuşit să câştige titlul în Croaţia în sezonul 2004-2005. Venit cu CV-ul unui fost selecţioner în spate, Blaz a rezistat doar 14 meciuri la Alba Iulia.

2. Mark Wotte

Olandezul a fost unul dintre cele mai interesante nume care au trecut prin Liga 1, dar nu au şi rămas pentru mai multă vreme. Fost selecţioner la nivelul reprezentativelor U19 şi U21 al Olandei, antrenor principal la Utrecht, Willem Tilburg, Waalwijk sau Southamtpon, Wotte a venit în 2010 la Universitatea Craiova. A intrat în conflict cu Adrian Mititelu şi a plecat în cele din urmă, iar vreme de patru ani a fost oficial al Federaţiei Scoţiene de Fotbal. În prezent este selecţioner şi responsabil al naţionalei U23 a Marocului.

3. Zoran Filipović

Un nume uriaş pentru fotbalul din fosta Republică Iugoslavia, Zoran Filipović a fost un mare jucător al Stelei Roşii Belgrad, dar şi al cluburilor Boavista, Brugge sau Benfica. Ca antrenor a condus Benfica, Boavista, Panionios Atena, Steaua Roşie, naţionala Muntenegrului sau Vitoria Guimaraes. A fost secund la naţionala Yugoslaviei şi la Sampdoria, fiind omul cel mai important din staff-ul legendarului Vujadin Boskov. În 2010 a ajuns în România la Ceahlăul, dar a plecat după 15 meciuri. Astăzi, Filipovic este asistent şi sef de scouting la naţionala Serbiei. 

Afla mai multe despre: blaz sliskovicmark wottezoran filipovic 

viewscnt
Articole similare