Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei români în TOP 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume, în ultimul an. Cine este cel mai tehnic tânăr jucător din Superligă

Trei români în TOP 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume, în ultimul an. Cine este cel mai tehnic tânăr jucător din Superligă

Fotbal

Comentarii

Centrul Internaţional de Studii Sportive (CIES) de la Neuchatel (Elveţia) a întocmit topul celor mai buni dribleuri U23 din lume, în ultimele 365 de zile.

Specialiştii au analizat jucători din 35 de campionate ale lumii, care au bifat în ultimul an cel puţin 1.500 de minute.

Astfel, jucătorii au primit câte un indice, format din frecvenţa cu care a apelat la dribling şi procentajul de reuşită. De asemenea s-a ţinut cont şi de nivelul echipei la care joacă, dar şi de adversarii întâlniţi

Trei români în TOP 100 cei mai buni dribleuri U23 din lume

Trei fotbalişti români şi-au demonstrat tehnicitatea în ultimul an, în competiţiile naţionale. Cei trei fotbalişti sunt Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj) şi Alexi Pitu (Farul+Bordeaux).

Octavian Popescu se află pe locul 29 în acest top, cu un indice de 67.8. ”Aripa” de la FCSB s-a clasat înaintea lui Datro Fofana (Chelsea), Joao Pedro (Watford), Oscar Gloukh (Salzburg) sau Lazar Samardzic (Udinese).

  • De asemenea, Tavi Popescu se dovedeşte cel mai bun dribleur U23 din Superligă.

Claudiu Petrila se află pe locul 64, cu un indice de 59.4, peste jucători precum Mark Tillman (Rangers), Anthony Gordon (Newcastle) sau Gonzalo Plata (Valladolid).

Cel de-al treilea român în top nu mai evoluează în Superligă. Este vorba de Alexi Pitu de la Bordeaux, pe locul 78, cu un index 57.8, înaintea unor jucători precum Amad Diallo (Sunderland), Takefusa Kubo (Sociedad), Gabri Veiga (Celta Vigo) sau Talles Magno (New York City).

Iată cum arată TOP 10 cei mai tehnici jucători U23 din lume, în ultimul an:

  1. Vinicius Junior  (Real Madrid) - 100
  2. Angelo (Santos) - 92.5
  3. Jamal Musiala (Bayern Munchen) - 90
  4. Mohammed Kudus (Ajax) - 88
  5. Rodrygo (Real Madrid) - 85.4
  6. Luiz Henrique (Betis) - 81.8
  7. Kvicha Kvaratskhelia (Napoli) - 80.7
  8. Facundo Buonanotte (Brighton) - 78.4
  9. Nico Williams (Bilbao) - 76,5
  10. Phil Foden (Manchester City) - 76,5

Afla mai multe despre: petrilaoctavian popescupitu 

viewscnt
Articole similare