Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei scenarii pentru reluarea La Liga. Când s-ar putea juca din nou fotbal în campionatul spaniol

Trei scenarii pentru reluarea La Liga. Când s-ar putea juca din nou fotbal în campionatul spaniol

La Liga

Comentarii

Forurile supreme din Spania analizează posibilitatea ca sezonul din La Liga să revină în toamnă.

Şefii fotbalului spaniol au trei scenarii pentru reluarea sezonului competiţional.

Primul din ele prevede ca meciurile din La Liga să se reia pe 30 iunie şi campionatul să se întindă până pe 16 iulie. Este o situaţie puţin probabilă, în ciuda optimismului arătat de Javier Tebas, preşedintele Ligii.

Al doilea scenariu prevede ca La Liga să se joace în lunile august şi septembrie. Faptul că s-a anulat Euro 2020 şi mutat în 2021 permite cluburilor din Spania mai multă libertate pentru acea perioadă. Este o situaţie care convine marilor cluburi din Spania, dar calendarul pentru sezonul următor ar urma să fie afectat.

Al treilea scenariu este cel mai sumbru şi nu este îmbrăţişat de toate cluburile. Conform acestuia, fotbalul din Spania ar urma să revină în luna septembrie, ceea ce ar modifica integral sezonul competiţional viitor, dar şi perioada de transferuri a cluburilor din Spania.

La Liga s-a întrerupt după 27 de etape. Barcelona era lider cu 58 de puncte, urmată de Real Madrid cu 56 de puncte şi Sevilla cu 47 de puncte. Sociedad, Getafe şi Atletico Madrid completează top 6. La retrogradare se află Eibar (locul 16, 27 de puncte), Celta Vigo (locul 17, 26 de puncte), Mallorca (locul 18, 25 de puncte), Leganes (locul 19 , 23 de puncte) şi Espanyol (locul 20, 20 de puncte).

Spania a înregistrat 796 de morţi din cauza noului coronavirus - un nou bilanţ-”record” într-o singură zi, care creşte la 4.858 numărul total al deceselor cauzate de pandemia covid-19, au anunţat vineri autorităţile spaniole, relatează AFP.

Afla mai multe despre: la ligacoronavirus 

viewscnt
Articole similare