Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei schimbări majore pregătite de FIFA: o nouă regulă la ofsaid, eliminare temporară şi fără proteste!

Trei schimbări majore pregătite de FIFA: o nouă regulă la ofsaid, eliminare temporară şi fără proteste! galerie foto
Comentarii

International Board şi FIFA sunt gata să introducă trei schimbări majore în fotbalul mondial, începând cu sezonul 2024/2025.

Potrivit presei internaţionale, fotbalul mondial se află într-un continuu progres, iar schimbările sunt inevitabile.

Trei dintre ele sunt gata să se fie implementate, după ani de teste: o nouă regulă la ofsaid, adăugarea eliminărilor temporale şi puterea de dialog a căpitanului, în raport cu arbitrii.

Se modifică regula ofsaidului

Poate cea mai importantă modificare este cea a regulii ofsaidului. Mai exact, va fi aplicată ideea tehnicianului francez Arsene Wenger, care a solicitat de ani de zile ca o fază de ofsaid la limită să fie analizată în favoarea atacantului.

Mai exact, un atacant va fi în ofsaid doar dacă va fi complet - cu tot corpul - înaintea unui fundaş. Dacă cei doi jucători sunt în contact, fie şi câţiva centimetri, faza va fi lăsată să curgă, în avantajul atacantului.

  • ”Legea Wenger” a fost, deja, testată în turneele de juniori din Italia şi Suedia, iar rezultatele ar fi unele foarte bune.

O altă regulă ce urmează a fi implementată este eliminarea temporar, o idee împrumutată din rugby.

Când un fault este de ”portocaliu”, undeva între ”galben” şi ”roşu”, arbitrul ar avea dreptul să trimită afară jucătorul, lângă banca rezerve, între 10 şi 15 minute.

Cea de-a treia regulă îi vizează pe căpitanii echipelor. O altă regulă împrumutată din rugby: IFAB şi FIFA nu mai doreşte să vadă cum arbitrii sunt luaţi cu asalt de către jucători, în tentativa de a-l convinge să schimbe decizia.

Singurul care ar avea dreptul să vorbească cu arbitrul, pentru a cere explicaţii, ar fi căpitanul. Ceilalţi jucători ar urma să fie sancţionaţi de arbitru.

Afla mai multe despre: fifaafabregula ofsaid 

viewscnt
Articole similare