Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Trei victorii spectaculoase ale românilor la CE U22 de la Tg. Jiu. Campionul Robert Jitaru a început cursa de apărare a titlului

Trei victorii spectaculoase ale românilor la CE U22 de la Tg. Jiu. Campionul Robert Jitaru a început cursa de apărare a titluluigalerie foto

Box

Comentarii

Ziua a treia a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22, competiţie ce se desfăşoară la Târgu Jiu, a adus trei victorii spectaculoase pentru boxerii tricolori.

La 56 kg, Robert Jitaru (CSA Steaua) şi-a început cursa de apărare a titlului cuceri anul trecut cu un meci care i-a pus în valoarea pregătirea fizică foarte bună. Pugilistul tricolor a întâlnit un adversar, irlandezul Jordan Moore, care a refuzat lupta de aproape. Încercând să profite de înălţimea superioară, irlandezul a fugit prin ring tot meciul. Jitaru l-a urmărit asemenea unui buldog, iar când a reuşit să găsească distanţa convenabilă a punctat eficient cu toată gama de lovituri. Jitaru s-a impus cu o decizie unanimă (5-0) şi va boxa în sferturile de finală cu rusul Ruslan Belousov, care a reuşit o victorie spectaculoasă prin KO în meciul cu moldoveanul Viktor Vacula.

Un meci electrizat a reuşit şi Vasile Suciu, la categoria 64 kg. Românul de la SCM Bacău s-a impus înainte de limită în meciul cu polonezul Karol Kowal (RSC 2). Partida a început cum nu se poate mai rău pentru român, care la primul schimb s-a trezit cu o arcadă deschisă destul de rău. Sub amenţintarea unei posibile opriri întâlniri din cauza rănii, Suciu a dat drumul la morişca braţelor şi a ridicat tribunele în picioare. În repriza a doua, un croşeu năprasnic al românului a pus capăt partidei. Miercuri, în meciul următor, Suciu îl va întâlni pe turcul Turgul Erdemir. Victoria îi asigură calificarea în semifinale şi un loc pe podium.

A treia victorie tricoloră a fost la fel de spectaculoasă. La categoria 81 kg, Alberto Biro, unul dintre mezinii lotului tricolor (19 ani), a boxat cu inima în meciul cu lituanianul Andrejs Nikolajevs şi s-a impus cu cu o decizie unanimă la puncte, 5-0. În sferturile de finală, Biro se va lupta cu rusul Serghei Murashev.

Au fost trei victorii pentru români, dar şi două înfrângeri. La categoria 60 kg, Andrei Udubaşa (SCM Bacău) a fost declarat învins în meciul cu armeanul Hrayr Şahverdyan. Meciul a fost mult mai echilibrat decât decizia finală, 5-0 în favoarea armeanului. ”Mi-a plăcut Udubaşa, este un copil de viitor”, a comentat fostul mare campion Dorel Simion, aflat la Târgu Jiu.

La 69 kg, Dumitru Vicol (CSM Suceava) a făcut un meci foarte bun în compania ucraineanului Maksim Pylypets. Vicol a boxat curajos şi a avut mai mereu iniţiativa, însă de deajuns pentru a-i convinge pe arbitri.

De miercuri începe lupta cea mare pentru medalii, fiind programate primele sferturi de finală. În ring se vor afla şi cinci români, trei fete şi doi băieţi. Orice victorie în această fază înseamnă un loc pe podium.

GALERIE FOTO:

Români în programul de miercuri

Gala I (ora 14:00)

Cat. 45-48 kg feminin: Cristina Aciobăniţei (România) – Yulia Demianenko (Ucraina) 

Cat. 57 kg feminin: Cristina Cosma (România) – Nedkova Plamena Ivanova (Bulgaria)

Cat. 64 kg: Diana Starkova (Ucraina) – Georgiana Avram (România)

Gala a II-a (ora 18:00). Sferturi de finală

Cat. 46-49 kg: Omar Salah Ibrahim (Germania) – Florin Bălteanu (România)

Cat. 64 kg: Turgul Erdemir (Turcia) – Vasile Suciu (România)

 Galerie foto

Afla mai multe despre: boxcampionatul european de boxbox u22robert jitaru,  

viewscnt
Articole similare