Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tribuna unui stadion nou-nouţ din România, demolată şi reconstruită, deşi a fost modernizată recent. Situaţie controversată la o arenă de 35 de milioane de euro

Tribuna unui stadion nou-nouţ din România, demolată şi reconstruită, deşi a fost modernizată recent. Situaţie controversată la o arenă de 35 de milioane de eurogalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Un stadion nou din România are nevoie de o nouă tribună oficială, deşi aceasta a fost modernizată recent. Motivul este că acea tribună nu mai îndeplinea condiţiile de siguranţă, deci a fost demolată pentru a fi reconstruită.

Fotbalul din România produce ne aduce în faţă încă o situaţie controversată. Un stadion nou, a cărui construcţie nu este încă finalizată, are nevoie de o nouă tribună oficială.

Vechea tribună a fost modernizată în 2019, dar acum a fost demolată, deoarece nu mai îndeplineşte noile condiţii de siguranţă. Investiţia totală la noul stadion creşte astfel cu încă aproximativ 9 milioane de euro.

În proiectul iniţial de reconstrucţie a stadionului, tribuna oficială n-ar fi trebuit dărâmată, deoarece ea a fost modernizată în 2019.

Tribuna oficială a unui stadion nou a fost demolată pentru a fi reconstruită

Publicaţia turnulsfatului.ro scrie despre o situaţie neprevăzută apărută la noul stadion din Sibiu. Arena încă nu este gata, dar lucrările sunt destul de avansate şi stadionul ar trebui inaugurat la finalul primăverii 2022.

Însă noul stadion din Sibiu are nevoie de o suplimentare a bugetului. Potrivit sursei citate, Astrid Fodor, primarul Sibiului, a cerut o suplimentare a bugetului de 43 de milioane de lei. Adică încă 8,7 milioane de euro.

Argumentele aduse în faţă de edilul Sibiului sunt că noua arenă are nevoie de câteva modificări faţă de proiectul iniţial. Printre ele, demolarea şi reconstruirea noii tribune oficiale, deoarece nu mai îndeplineşte criteriile de siguranţă.

Tribuna oficială a fost modernizată în 2019, însă acum a fost demolată, deoarece constructorii au descoperit că ea prezintă riscuri de prăbuşire.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU NOUL STADION DIN SIBIU!

”Cu ocazia predării amplasamentului Tribunei existente, în urma inspectării structurii de rezistenţă a acesteia, în zone anterior inaccesibile (intradosul gradenelor şi a grinzilor acestora) s-a constatat că există degradări importante, respectiv exfolieri, fisuri, crăpături, armături expuse şi corodate, precum şi infiltraţii de apă.

În aceste condiţii, Constructorul, în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995, a efectuat lucrări de desfaceri locale ale elementelor structurale existente şi teste pe materialele elementelor structurale existente în vederea stabilirii măsurilor care se impun.

În urma analizării rezultatelor testelor geotehnice efectuate în zona Tribunei existente, pe baza cărora s-a emis Studiul Geotehnic nr. 1556/2021, şi a rezultatelor testelor pe elementele structurii de rezistenţă existente prelevate de laboratorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, coroborat cu modificările suferite de codurile de proiectare antiseismica, a fost emis Raportul de Expertiză nr. 812/Septembrie 2021”, sunt argumentele folosite de Primăria Sibiu, raport citat de Turnul Sfatului.

În plus, copertina de beton instalată în urma lucrărilor din 2019 a fost şi ea demolată, deoarece ea ar fi solicitat foarte mult structura de rezistenţă din acest sector de stadion.


FOTO: Tribuna oficială a noului stadion din Sibiu a fost demolată şi reconstruită. Acoperişul de beton a fost înlocuit cu unul din materiale mult mai uşoare.

Costurile pentru noul stadion din Sibiu ajung acum la aproximativ 35 de milioane de euro

Iniţial, noul stadion din Sibiu ar fi trebuit să coste 130,2 milioane de lei. Însă primarul Sibiului va cere acum în Consiliul Local suplimentarea sumei cu încă 43 de milioane de lei. De aceşti bani ar urma să se facă şi alte lucrări în cadrul stadionului care încă n-a fost inaugurat.

Pe lângă reconstrucţia tribunei oficiale, noua arenă trebuie să reconfigureze zona destinată jurnaliştilor, deoarece aceasta nu mai îndeplineşte criteriile impuse de UEFA.

În plus, în urma inspecţiei ISU s-a constat că este nevoie de măsuri suplimentare de siguranţă în cazul unor incedii, deoarece arena se află foarte aproape de hotelul Sport şi restaurantul Arini.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Sibiu au mai constat că este nevoie de bani pentru un sistem de iluminare a stadionului cu benzi LED şi proiectoare, dar şi de o nouă instalaţie de sonorizare.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sibiu 

viewscnt
Articole similare