Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tricolorul, ”deranjat” de telefonul lui Edi Iordănescu: ”Mă uitam la Formula 1 când am fost convocat la naţională”

Tricolorul, ”deranjat” de telefonul lui Edi Iordănescu: ”Mă uitam la Formula 1 când am fost convocat la naţională”

Echipa națională

Comentarii

Sâmbătă seara, FRF a transmis că Edi Iordănescu (45 de ani) a decis să-l cheme pe Valentin Ţicu (22 de ani) sub comanda sa. Pentru căpitanul Petrolului a fost prima convocare la naţionala mare a României.

Tricolorul, ”deranjat” de telefonul lui Edi Iordănescu: ”Mă uitam la Formula 1 când am fost convocat la naţională”

Valentin Ţicu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru deplasarea din Elveţia după accidentarea lui Mario Camora. 

Andrei Borza, Cristi Ganea, Marius Briceag sau Florin Ştefan puteau fi chemaţi la prima reprezentativă, însă Edi Iordănescu a decis să meargă "pe mâna" lui Valentin Ţicu.

Decizia l-a luat prin surprindere şi pe jucător, care a povestit cum a primit vestea convocării. 

„Îmi pare rău, dar atât am putut astăzi. Că am pierdut, ce să regretăm? Vom analiza la cald şi vom vedea ce am greşit. A fost puţină presiune, dar e un avantaj să joci cu 20.000 de oameni în tribune.

Mă bucur că domnul Edi Iordănescu a apelat la mine, dar important este să îmi fac treaba la European. 

Eram în cantonament, mă uitam la calificările de la Formula 1 (n.r. Marele Premiu al Canadei) şi am primit mesajul. Nu mă aşteptam să mă cheme. 

Am găsit un grup unit, o familie. De asta am şi obţinut. M-am înţeles bine cu toţi de la început, cu Ianis, Stanciu, Alibec”, a spus Valentin Ţicu. 

Povestea legată de Borza, doar praf în ochi? ”Ce, nu funcţionează cartelele noaptea? Cred că Ţicu a fost prima variantă”

Duminică, selecţionerul Edi Iordănescu a recunoscut că ar fi vrut să-l convoace de urgenţă pe Andrei Borza de la naţionala de tineret, însă decizia a fost luată prea târziu, fotbalistul nu avea procură pentru a face deplasarea în Elveţia, iar notarii nu lucrau la acea oră.

Fiind minor, Andrei Borza ar fi avut nevoie de un însoţitor, pe un teritoriu care nu face parte din UE, aşa cum este Elveţia.

Mihai Stoica este de părere că ”promovarea” lui Andrei Borza se putea realiza, dacă se dorea cu adevărat acest lucru, indiferent că s-ar fi lucrat la această chestiune până târziu în noapte.

Şeful de la FCSB consideră că motivul expus de către selecţioner este doar unul de faţadă, iar prima opţiune a federalilor pentru înlocuirea accidentatului Mario Camora a fost din capul locului Valentin Ţicu.

Afla mai multe despre: valentin ţicuedi iordănescunaţionala românieimario camora 

viewscnt
Articole similare