Experiențe împreună.
You are here:

Tsitsipas a aflat de moartea bunicii sale cu cinci minute înaintea finalei de la Roland Garros. Declaraţii emoţionante ale tenismenului grec

Tsitsipas a aflat de moartea bunicii sale cu cinci minute înaintea finalei de la Roland Garros. Declaraţii emoţionante ale tenismenului grec

Tenis

Comentarii

Tenismenul grec Stefanos Tsitsipas a anunţat luni dimineaţă că a aflat de moartea bunicii sale cu doar câteva minute înaintea debutului finalei turneului de la Roland Garros, pierdută duminică, în cinci seturi, în faţa sârbului Novak Djokovic, informează AFP.

Tânărul jucător, în vârstă de 22 ani, i-a dedicat prima sa finală de Grand Slam bunicii sale din partea tatălui, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

"Cu cinci minute înainte de a intra pe teren, bunica mea iubită a pierdut lupta sa pentru viaţă. O femeie înţeleaptă, a cărei credinţă în viaţă şi disponibilitatea de a da şi de a oferi nu pot fi comparate cu nimeni altcineva.

Este important să existe mai mulţi oameni ca ea în această lume. Pentru că oamenii ca ea te fac să trăieşti. Te fac să visezi. Viaţa nu înseamnă să câştigi sau să pierzi. Ci înseamnă să profiţi de fiecare clipă a vieţii, singur sau alături de alţii. Să trăieşti o viaţă plină de sens, fără mizerie sau abjecţie. Ridicarea trofeelor şi celebrarea victoriilor este ceva, dar nu este totul", a scris Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a cucerit duminică al 19-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, învingându-l cu 6-7 (6/8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 pe Stefanos Tsitsipas, în finala turneului de la Roland Garros, după 4 ore şi 11 minute de joc.

Djokovic (34 ani) a devenit cu această ocazie primul jucător din era Open (începând din 1968) şi al treilea din istorie, după Roy Emerson şi Rod Laver, care cucereşte titlul de cel puţin două ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.

Tsitsipas, ocupantul locului al cincilea în clasamentul ATP, a ratat în schimb şansa de a cuceri primul său titlu de Grand Slam, după ce anterior nu reuşise să treacă de faza semifinalelor la turneele de această categorie. Grecul s-a prezentat la această finală cu cele mai multe meciuri câştigate de la începutul acestui an (39), inclusiv pe zgură (22), fiind totodată liderul ATP Race, clasamentul care ia în calcul doar rezultate din acest sezon.

viewscnt
Articole similare
Gigi Becali, vechiul și noul antrenor de la FCSB: "Mă distrez la fotbal. Până mă...