Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tsitsipas continuă surprizele la Toronto. După Djokovic, grecul a mai făcut o victimă din TOP 3

Tsitsipas continuă surprizele la Toronto. După Djokovic, grecul a mai făcut o victimă din TOP 3

Tenis

Comentarii

Grecul de 19 ani, Stefanos Tsitsipas, locul 27 ATP, l-a învins, cu scorul de 3-6, 7-6 (11), 6-4, pe germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2, calificându-se în semifinalele turneului de 1.000 de puncte de la Toronto.

Tsitsipas s-a impus după un meci care a durat două ore şi 27 de minute şi după ce a salvat două mingi de meci. Grecul a fost condus cu 6-3, 5-2, dar a revenit spectaculos şi a câştigat o nouă partidă împotriva unui jucător de top, urmând a intra pentru prima dată în Top 20 ATP.
 
În turul anterior, Tsitsipas a trecut de sârbul Novak Djokovici, locul 10 ATP şi cap de serie numărul 9, câştigătorul de la Wimbledon, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), 6-3.
 
Stefanos Tsipas a mai învins un jucător din Top 10 ATP la competiţia canadiană, pe austriacul Dominic Thiem, lcoul 8 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-3, 7-6 (6), în turul al doiela. Cu trei "victime" din primii zece tenismeni ai lumii, Tsitsipas devine cel mai tânăr jucător care reuşeşte o asemenea performanţă la un turneu, după Rafael Nadal, în 2006.
 
În prima lui semifinală de Masters 1.000 din carieră, Tsitsipas va evolua cu sud-africanul Kevin Anderson, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 4, care l-a întrecut, în sferturi, cu 6-2, 6-2, pe bulgarul Grigor Dimitrov, locul 5 şi capd e serie numărul 5.
 
Înfrângerea lui Zverev, finalist anul trecut, când turneul a avut loc la Montreal, va produce o schimbare importantă în clasamentul ATP. Germanul va pierde locul 3, în favoarea argentinianului Juan Martin del Potro, care se va afla la cea mai bună clasare din carieră.

Afla mai multe despre: tsitsipasgreciakevin andersonmontrealdel potroatp 

viewscnt
Articole similare