Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Tu cu mustaţă, nu strâmba!”. Gică Hagi a vorbit despre momentul din 1998: ”Îmi aduc aminte”

”Tu cu mustaţă, nu strâmba!”. Gică Hagi a vorbit despre momentul din 1998: ”Îmi aduc aminte”
Comentarii

Au trecut mai bine de 25 de ani de la celebrul moment în care Gică Hagi, furios pe jurnaliştii şi suporterii români, a cerut statui pentru jucătorii naţionalei.

Pe 3 iunie 1998, cu doar câteva zile înainte partidelor de la Cupa Mondială din Franţa, naţionala României a învins, pe Ghencea, naţionala Paraguayului, într-o partidă de verificare, scor 3-2.

După meci, Gică Hagi a răbufnit şi a ţinut un discurs ce avea să se adeverească, din păcate, când nimeni nu-i credea spusele.

Gică Hagi a avut dreptate, din păcate

Gică Hagi a fost deranjat de faptul că jurnaliştii scriau prea multe cancanuri în acele vremuri, în loc să vorbească în termeni laudativi despre o naţională care bifa al treilea Campionat Mondial consecutiv (CM 1990, CM 1994, CM 1998).

De asemenea, în acel moment, nici suporterii naţionalei nu erau prea recunoscători de cele întâmplate, iar mai mulţi jucători (Dulca, Stelea etc) au fost huiduiţi copios, din motive puerile. Gică a simţit nevoia să intervină şi să-şi apere colegii.

Nu strâmba, nu strâmba, cu mustaţa ta! Ne-aţi făcut în toate felurileDe zece ani v-am obişnuit cam prost în condiţiile în care sunt în România. Nu avem nimic, niciun fotbal. Ce performanţă a făcut vreo echipă în România?

Merităm să ne faceţi statuie pentru ce am făcut noi, având în vedere condiţiile din România. Rezultatele cântă cu noi.

Se duce fotbalul românesc. Se duce. Zero. În doi-trei ani, zero”, exclama atunci, plin de nervi, Gică Hagi.

Gică Hagi nu a uitat momentul

Gică Hagi a recunoscut că nu a uitat acele momente şi ştie de ce a avut dreptate cu previziunea sa.

”Regele” consideră că fotbalul românesc şi-a început declinul în momentul în care nu s-au mai investit bani în copii şi juniori. Fără o bază solidă, de jucători autohtoni, naţionala României, echipele de club, nu au cum să mai rivalizeze cu cele din Vest prea curând.

”(n.r - Te-ai mai uitat la acele imagini?) Eee, nu mă uit prea mult, dar îmi aduc aminte. Aici nu e vorba dacă am avut sau nu dreptate. 

E  o părere a unui om care chiar e implicat, vede, simte. Iar eu când simt un lucru, îl zic. E meserie mea, nu vorbesc despre altceva. De mic le văd, le simt, le zic, bune sau rele.

(n.r. - A fost un hău apoi, cu mici excepţii) Pentru că nu s-a investit în tineri. Am zis: totul se construieşte în timp. Dacă vrei să fii mare, trebuie să ştii să planifici totul. Ai nevoie de timp. 

De aceea strategia noastră la club este TTT, timp, tineri, talentaţi. Cu timpul o să ajungi departe, dacă ai strategia asta”, a declarat Gică Hagi, la playsport.ro.

Afla mai multe despre: gica hagiromaniaparaguay1998 

viewscnt
Articole similare