Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tudor Băluţă a vorbit despre prima victorie de la JO: „De remarcat atitudinea fiecărui jucător”

Tudor Băluţă a vorbit despre prima victorie de la JO: „De remarcat atitudinea fiecărui jucător”galerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Tudor Băluţă a vorbit despre debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a câştigat cu 1-0 în faţa naţionalei din Honduras.

Naţionala de fotbal a României a revenit la Jocurile Olimpice după aproape 57 de ani. ”Tricolorii” au fost repartizaţi într-o grupă foarte accesibilă, din care mai fac parte Honduras, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă.

România a debutat cu Honduras, însă meciul a fost mult mai dificil faţă de aşteptări. ”Tricolorii” s-au impus cu 1-0, printr-un autogol al lui Oliva (45+1) şi un jucător român a izbucnit în lacrimi după ce a auzit fluierul final.

Ultimii doi ani din cariera lui Tudor Băluţă a fost o trecere de la extaz la agonie. În 2019, ajungea cu România U21 până în semifinalele Campionatului European şi tot în acea vară prindea un transfer în Premier League, la Brighton.

Însă, din acel punct, cariera sa a luat-o la vale. Chinuit de multe accidentări grave, Tudor Băluţă a avut un an de coşmar. Jucătorul de 22 de ani a jucat în ultimul sezon la Dinamo Kiev, sub formă de împrumut, dar problemele medicale l-au împiedicat să impresioneze.

Totuşi, Tudor Băluţă a reuşit să prindă lotul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. A început ca rezervă cu Honduras, dar Mirel Rădoi l-a trimis pe teren în repriza a doua, în minutul 69, în locul lui Ciobanu. La finalul partidei, Tudor Băluţă a avut o descărcare emoţională.

Mijlocaşul defensiv s-a prăbuşit pe teren şi a izbucnit în hohote de plâns, după ce România a obţinut o victorie chinuită cu Honduras.

După meci Băluţă a declarat: „Sunt şi momente în care trebuie să suferim. Toţi adversarii sunt buni şi se află aici pe merit. Vreau să scot în evidenţă atitudinea fiecăruia dintre colegi din teren, felul în care au luptat până la final. Asta arată cât de mult ne dorim să obţinem rezultate bune.

Ne bucurăm puţin până mâine şi apoi ne gândim doar la meciul cu Coreea de Sud”

Trebuie să pregătim foarte bine următoarele două meciuri. Ne bucurăm puţin până mâine şi apoi ne gândim doar la meciul cu Coreea de Sud.

Nu ne facem calcule, Mergem la victorie la fiecare meci şi sperăm ca la finalul acestor trei jocuri să fim calificaţi”.

FOTO CU REACŢIA LUI BĂLUŢĂ DE LA FINALUL PARTIDEI:

Afla mai multe despre: jocurile olimpicetudor balutatokyo 

viewscnt
Articole similare