Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tun de milioane la CFR Cluj. Dan Petrescu îşi freacă mâinile de bucurie după transferul jucătorului de 2.000.000 de euro

Tun de milioane la CFR Cluj. Dan Petrescu îşi freacă mâinile de bucurie după transferul jucătorului de 2.000.000 de eurogalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a pus mâna pe o mină de aur. Andrei Burcă este monitorizat de Sevilla, iar cota sa pur şi simplu a explodat, după ce acum 3 ani şi jumătate a fost la un pas să renunţe la fotbal.

A fost la un pas să reunţe la fotbal, dar acum, Andrei Burcă este tunul de milioane pe care îl pregăteşte campioana României, CFR Cluj. Unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul românesc, Burcă împrumută pe zi ce trece, din calităţile pe care Dan Petrescu le imprimă fundaşilor săi.

Acum aproape 4 ani, nimeni nu ştia cine este Andrei Burcă. Un fotbalist pierdut în anonimatul ligii secunde, actuala perlă a CFR-ului a fost salvat de telefonul primit de la Dorin Goian, pe atunci la Foresta. Echipa sa, Sport Club Bacău era la un pas de desfiinţare, iar Burcă nu-şi mai încasase salariul de aproape un an de zile: ”Am vrut să renunţ. Mă gândeam serios să las fotbalul. Era groaznic, de 8 luni nu luasem niciun salariu, stăteam la părinţi, practic, pe banii lor. Îmi era şi ruşine. Mă mai si împrumutam la prieteni, la cunoscuţi”

Cariera sa s-a schimbat din acel moment. De fapt, a cunoscut o pantă complet ascendendtă. Burcă a trecut de la stadiul de anonim la 23 de ani, la nivelul de internaţional. FC Botoşani a fost rampa sa de salvare, iar priceperea lui Veleriu Iftime şi munca lui Marius Croitoru l-au adus în vizorul lui Gigi Becali şi a lui Dan Petrescu. Cel din urmă, avea să câştige războiul pentru transferul său.

Remarcat de Monchi, şlefuitorul de talente cel mai cunoscut din fotbalul european

Fundaşul care în decembrie anul trecut era cotat la 600 de mii de euro are astăzi o cotă de piaţă de 2 milioane de euro. A jucat şi impresionat în Cupele Europene pentru CFR Cluj, şi le-a furat privirile celor de la FC Sevilla.

Andaluzii au la conducere unul dintre cei mai buni manageri din fotbalul european. Monchi (foto sus) este omul care i-a descoperit pe Sergio Ramos sau Jesus Navas, dar şi pe Dani Alves, Julio Baptista, Andres Palop, Renato, Luis Fabiano, Frederic Kanoute, Ivan Rakitic, Christian Poulsen sau Vitolo. Nume grele care se adaugă unui palmares uluitor, al omului vânat de giganţii Real Madrid şi FC Barcelona. ”Are ochi la jucători ca nimeni altul. Pe Dani Alves l-a văzut în Liga a treia din Brazilia, iar pe Adriano l-a transferat după un singur meci. Sergio Ramos îi datorează cariera. Ultimul pe listă e Ben Yedder, fotbalist după care a stat nedormit două nopţi pentru a se asigura că vine la Sevilla, după negocieri personale în Franţa” scrie presa din Spania.

Pe lista sa de transferuri figurează şi fundaşi centrali care s-au convertit în jucători de top. Unul dintre ei, Clement Lenglet, actualul stoper al Barcelonei. Altul este Javi Navarro, dublu câştigător de Cupa UEFA şi deţinător al Supercupei Europei, al Cupei Spaniei şi al Supercupei Spaniei.

Pe această listă poate ajunge acum şi băcăuanul Andrei Burcă, un fotbalist de 26 de ani, cotat deja la 2 milioane de euro. Nu e deloc o sumă mare pentru un club cotat la peste 300 de milioane de euro. Un club care a plătit la indicaţiile lui Monchi 40 de milioane de euro pentru cei doi fundaşi centrali (Kounde şi Diego Carlos) pe care va scoate probabil peste 100 de milioane.

Andrei Burcă, înlocuitorul lui Diego Carlos? CFR poate încasa de 16 ori mai mulţi bani decât a plătit pentru el

Diego Carlos este un caz interesant, care poate fi comparat cu cel al lui Burcă. Bazilianul a apărut de nicăieri. Şi de nicăieri l-a transferat Monchi. Şi el a fost la un pas să renunţe la fotbal, undeva în 2014, cand îşi irosea talentul între Madureira şi Paulista FC.

Nantes a plătit 1.2 milioane pentru transferul său în 2016, iar Sevilla l-a adus pentru 15 milioane, pentru că Monchi îl urmărea de trei ani. Acum este dorit de Real Madrid şi Liverpool, iar andaluzii nu vor să audă de un preţ mai mic de 75 de milioane de euro. Diego Carlos are tot 26 de ani ca şi Burcă, măsoară 1.86 (cu doi cm mai puţin ca Burcă) şi are un profil similar. Aproape sigur va pleca la finalul sezonului, iar Sevilla îi caută într-adevăr înlocuitor. Unul dintre numele vehiculate este cel al fundaşului român, proaspăt convocat şi la naţionala României.

Top 5 fundaşi centrali transferaţi de Sevilla

  • 1. Jules Kounde - 25 de milioane de euro
  • 2. Diego Carlos - 15 milioane euro
  • 3. Joris Gnagnon - 13.5 milioane euro
  • 4. Simon Kjaer - 12.5 milioane de euro
  • 5. Max Wober - 10.5 milioane euro

Antrenorul campioanei României spune că Andrei Burcă poate da randament atât ca fundaş central, cât şi ca apărător dreapta sau stânga. ”Poate să joace orice la echipa naţională, şi fundaş stânga, şi dreapta, şi central. Cred că are şi calităţi de vârf, dacă l-aş băga, nu cred că s-ar face de râs. A intrat fundaş dreapta, zici că joacă de o viaţă acolo”, a comentat Dan Petrescu.

Andrei Burcă a fost transferat de CFR Cluj în vara trecută, pentru doar 125.000 de euro, după ce fundaşul de 26 de ani a fost aproape să semneze cu FCSB. S-a integrat foarte repede în noua sa echipă şi a devenit unul dintre cei mai buni jucători pe care Dan Petrescu îi are în lot. Andrei Burcă a fost unul din pilonii pe care Petrescu s-a bazat în sezonul excepţional făcut de CFR Cluj, care este pe primul în Liga 1 şi a jucat în 16-imile Europa League. Acum, el poate fi tunul de milioane pe care campioana îl dă pe piaţa transferurilor. Spaniolii scriu că Sevilla îl monitorizează atent. CFR poate încasa pe Burcă o sumă 16 de ori mai mare.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: andrei burcăcfr clujdan petrescusevillamonchi 

viewscnt
Articole similare