Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TUN financiar dat de Gigi Becali. Sumă uriaşă încasată de patronul de la FCSB fără să se mai aştepte. Decizie de ultimă oră

TUN financiar dat de Gigi Becali. Sumă uriaşă încasată de patronul de la FCSB fără să se mai aştepte. Decizie de ultimă orăgalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB se pregăteşte intens pentru reluarea meciurilor din Liga I, însă Gigi Becali are şi alte griji înaintea ca roş-albaştrii să joace, duminică, pe terenul campioanei CFR Cluj.

Patru puncte o despart pe FCSB de ocupanta primului loc în Liga I şi, totodată, campioana en-titre din fotbalul românesc, CFR Cluj. Duminică, în cea de-a treia etapă din play-off, în direct la Telekom Sport, ocupantele primelor două locuri din Liga I se întâlnesc de la ora 20:00. În cazul unei victorii, FCSB ar intra serios în lupta pentru titlu.

Pe lângă grijile pe care le are la fotbal, Gigi Becali este implicat şi în afacerile care îi aduc milioane de euro în buzunare în fiecare an, dar şi în procese importante. Unul dintre acestea este chiar cu Primăria Municipiului Bucureşti, proces în care patronul roş-albaştrilor se pregăteşte să dea o lovitură uriaşă.

682 de mii de euro aşteaptă Gigi Becali să încaseze din partea Primăriei Bucureşti, conform cancan.ro. Concret, este vorba despre un proces început în urmă cu zece ani. Deşi, la primul termen, patronul de la FCSB avea să câştige 950 de mii de euro, despăgubiri pentru un teren pe care statul a construit Pasajul Pipera, până la urmă, Gigi Becali a încasat doar 68 de mii de euro. Nemulţumit de cuantumul mic al despăgubirilor pentru terenul expropriat, de 1773 de metri pătraţi, amplasat pe Şoseaua Pipera, patronul roş-albaştrilor a atacat din nou hotărârea în instanţă, iar acum este pe cale să dea lovitura mult aşteptată şi este foarte aproape de a încasa mai bine de jumătate de milion de euro din partea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Becali, probleme cu DNA. De ce este suspectat patronul FCSB

La finalul lunii noiembrie, anul trecut, patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a fost chemat la sediul DNA, într-un dosar care viza modul în care acesta a tranzacţionat un teren de 21 de hectare din Voluntari, către nepotul său Vasile Geambazi, apoi a câştigat în instanţă despăgubiri de 75 milioane de euro.

Conform Europa Liberă, Gigi Becali şi Vasile Geambazi au cumpărat cu un milion de euro un teren din Voluntari care urma să fie despăgubit de Comisia Centrală de Restituirea Proprietăţilor. Aceştia s-au adresat instanţei, pe motiv că instituţia înfiinţată pentru despăgubirea celor cu proprietăţi confiscate de comunişti întârzie să le facă dreptate. Astfel, cei doi oameni de afaceri au ajuns să obţină aproape 75 de milioane de euro (după schimbul valutar valabil în 2010) pe un teren pe care l-au cumpărat cu doar un milion de euro.

În octombrie 2010, Geambazi a înştiinţat ANRP că este îndreptăţit să primească banii pentru un teren de 21,7 hectare din Voluntari, după ce a unchiul său, George Becali, a cumpărat drepturile succesorale de la moştenitori cu 1 milion de euro. Deoarece nu a primit niciun răspuns, în primăvara anului următor, Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) pentru a primi despăgubirea - 297 milioane de lei (circa 75 milioane euro, la avea vreme). Nu este clar, iar procurorii DNA urmează să investigheze cum a ajuns Geambazi să revendice drepturile de proprietate ale terenului cumpărat de Becali.

În consecinţă, DNA a deschis un dosar, pe 19 noiembrie 2019, în care Gigi Becali şi Vasile Geambazi sunt urmăriţi penal pentru spălare de bani după ce au primit contravaloarea unui teren din apropierea capitalei, supraevaluat cu 184 de milioane de lei.  De asemenea, procurorii mai cercetează şi „disimularea” celor doi membri ai familiei Becali a proprietăţii şi a dreptului asupra despăgubirii, „cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase”.

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare