Experiențe împreună.
You are here:

”Tunul” de 75 de milioane de euro pe care Gigi Becali l-a dat pe ascuns. Detalii incredibile

”Tunul” de 75 de milioane de euro pe care Gigi Becali l-a dat pe ascuns. Detalii incredibile

Fotbal

Comentarii

În urmă cu câteva zile, patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a fost chemat la sediul DNA, într-un dosar ce viza modul în care acesta a tranzacţionat un teren de 21 de hectare din Voluntari, către nepotul său Vasile Geambazi, apoi a câştigat în instanţă despăgubiri de 75 milioane de euro.

Conform Europa Liberă, Gigi Becali şi Vasile Geambazi au cumpărat cu un milion de euro un teren din Voluntari care urma să fie despăgubit de Comisia Centrală de Restituirea Proprietăţilor. Aceştia s-au adresat instanţei, pe motiv că instituţia înfiinţată pentru despăgubirea celor cu proprietăţi confiscate de comunişti întârzie să le facă dreptate. Astfel, cei doi oameni de afaceri au ajuns să obţină aproape 75 de milioane de euro (după schimbul valutar valabil în 2010) pe un teren pe care l-au cumpărat cu doar un milion de euro.

Ce legătură are Vasile Geambazi în această tranzacţie?

În octombrie 2010, Geambazi a înştiinţat ANRP că este îndreptăţit să primească banii pentru un teren de 21,7 hectare din Voluntari, după ce a unchiul său, George Becali, a cumpărat drepturile succesorale de la moştenitori cu 1 milion de euro. Deoarece nu a primit niciun răspuns, în primăvara anului următor, Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) pentru a primi despăgubirea - 297 milioane de lei (circa 75 milioane euro, la avea vreme). Nu este clar, iar procurorii DNA urmează să investigheze acest aspect, cum a ajuns Geambazi să revendice drepturile de proprietate ale terenului cumpărat de Becali.

De ce se fac vinovaţi, mai exact, Gigi Becali şi Vasile Geambazi

În consecinţă, DNA a deschis dosar pe 19 noiembrie 2019, în care Gigi Becali şi Vasile Geambazi sunt urmăriţi penal pentru spălare de bani după ce au primit contravaloarea unui teren din apropierea Capitalei, supraevaluat cu 184 de milioane de lei.  De asemenea, procurorii mai cercetează şi „disimularea” celor doi membri ai familiei Becali a proprietăţii şi a dreptului asupra despăgubirii, „cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase”.

viewscnt
Articole similare