Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Turneu de tenis de top în Cehia. Kvitova, Pliskova şi Strycova şi-au anunţat deja prezenţa la competiţia de la finalul lunii

Turneu de tenis de top în Cehia. Kvitova, Pliskova şi Strycova şi-au anunţat deja prezenţa la competiţia de la finalul lunii

Tenis

Comentarii

Federaţia cehă de tenis a anunţat organizarea unui turneu la Praga, în perioada 26-28 mai, cu participarea celor mai buni jucători şi jucătoare din Cehia, printre care dubla campioană de la Wimbledon, Petra Kvitova, precum şi numărul 3 mondial, Karolina Pliskova, informează AFP.

"Este prima competiţie pregătită de Federaţia Cehă de Tenis pentru jucători în această perioadă în care nu pot călători din cauza pandemiei", a declarat purtătorul de cuvânt al acestui turneu, Karel Tejkal.

"Opt jucătoare vor evolua pe suprafaţă hard şi opt jucători pe zgură", a precizat directorul turneului, David Trunda.

Karolina Pliskova şi sora sa geamănă Kristyna (locul 69 WTA) vor fi prezente la start "dacă vor fi într-o stare bună de sănătate", a recunoscut preşedintele Federaţiei Cehe de Tenis, Ivo Kaderka. Karolina Muchova (26 WTA) şi Barbora Strycova (31 WTA) şi-au anunţat şi ele participarea.

"Sunt nerăbdătoare să disput un turneu după o pauză atât de lungă. Sunt cu adevărat curioasă să văd în ce formă ne aflăm după această perioadă fără turnee", a declarat Petra Kvitova.

Potrivit lui Ivo Kaderka, încasările turneului vor fi utilizate pentru finanţarea luptei împotriva Covid-19, care a produs 270 de decese în Republica Cehă.

Circuitele profesioniste de tenis ATP şi WTA sunt oprite de la începutul lunii martie, iar o eventuală reluare a acestora nu se va putea produce cel puţin până la jumătatea lunii iunie, din cauza pandemiei.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare