Experiențe împreună.
You are here:

Turneu de tenis de top în Cehia. Kvitova, Pliskova şi Strycova şi-au anunţat deja prezenţa la competiţia de la finalul lunii

Turneu de tenis de top în Cehia. Kvitova, Pliskova şi Strycova şi-au anunţat deja prezenţa la competiţia de la finalul lunii

Tenis

Comentarii

Federaţia cehă de tenis a anunţat organizarea unui turneu la Praga, în perioada 26-28 mai, cu participarea celor mai buni jucători şi jucătoare din Cehia, printre care dubla campioană de la Wimbledon, Petra Kvitova, precum şi numărul 3 mondial, Karolina Pliskova, informează AFP.

"Este prima competiţie pregătită de Federaţia Cehă de Tenis pentru jucători în această perioadă în care nu pot călători din cauza pandemiei", a declarat purtătorul de cuvânt al acestui turneu, Karel Tejkal.

"Opt jucătoare vor evolua pe suprafaţă hard şi opt jucători pe zgură", a precizat directorul turneului, David Trunda.

Karolina Pliskova şi sora sa geamănă Kristyna (locul 69 WTA) vor fi prezente la start "dacă vor fi într-o stare bună de sănătate", a recunoscut preşedintele Federaţiei Cehe de Tenis, Ivo Kaderka. Karolina Muchova (26 WTA) şi Barbora Strycova (31 WTA) şi-au anunţat şi ele participarea.

"Sunt nerăbdătoare să disput un turneu după o pauză atât de lungă. Sunt cu adevărat curioasă să văd în ce formă ne aflăm după această perioadă fără turnee", a declarat Petra Kvitova.

Potrivit lui Ivo Kaderka, încasările turneului vor fi utilizate pentru finanţarea luptei împotriva Covid-19, care a produs 270 de decese în Republica Cehă.

Circuitele profesioniste de tenis ATP şi WTA sunt oprite de la începutul lunii martie, iar o eventuală reluare a acestora nu se va putea produce cel puţin până la jumătatea lunii iunie, din cauza pandemiei.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe