Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U BT Cluj, două victorii şi trei înfrângeri în meciurile amicale din Serbia

U BT Cluj, două victorii şi trei înfrângeri în meciurile amicale din Serbia

Baschet

Comentarii

Echipa de baschet masculin U BT Cluj a încheiat, luni seară, meciurile amicale disputate în Serbia, cu un bilanţ de două victorii şi trei înfrângeri. Cea mai titrată adversară a fost multipla campioană Partizan Belgrad. U BT Cluj este singura reprezentantă a României în Basketball Champions League (BCL) în stagiunea 2020-2021.

U BT Cluj a disputat partidele amicale între 6-14 septembrie, combinate cu antrenamente în stagiul din ţara vecină. Rezultatele obţinute sunt: 86-82 cu Borac Cacak, 78-82 şi 72-82 cu Partizan Belgrad, 72-82 cu Mega Bemax Belgrad şi 75-50 cu BC Timişoara.

Antrenorii au avut tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Karlo Žganec, aflat în recuperare după o intervenţie chirurgicală la umăr.

Echipa va reveni în ţară, iar apoi va pregăti plecarea spre Botevgrad, unde între 23-25 septembrie are loc turneul preliminar BCL.

”Eu cred că este o soluţie logică să jucăm turneul de calificare în Bulgaria. Primul meci e decisiv, deci toată atenţia noastră se va concentra pe acea partidă. Traversăm o perioadă de incertitudine şi sper să nu apară noi probleme. Pe de altă parte, aşteptăm o decizie oficială şi în ceea ce priveşte Liga Naţională. Probabil că în octombrie va începe campionatul, dar trebuie înainte să intrăm în acea perioadă de 14 zile de izolare. Cred că suntem unici în Europa cu aceste măsuri destul de ciudate. Asta este situaţia, ne conformăm, deşi stăm 14 zile în izolare, facem teste şi pentru moment nu avem voie să ne antrenăm cu contact. Vom vedea cum va fi, dar noi o să respectăm orice regulă impusă”, declara antrenorul Mihai Silvăşan înaintea plecării în Serbia.

Cele patru turnee de calificare, cu 16 echipe angrenate, vor avea loc la Nicosia (Cipru) – grupele A şi B, respectiv la Botevgrad (Bulgaria), grupele C şi D.

U BT Cluj, repartizată în grupa C, va juca în 23 septembrie în semifinala cu Igokea (Bosnia), iar dacă va învinge va disputa finala cu câştigătoarea din cealaltă semifinală, dintre Fribourg Olympic (Elveţia) şi Sporting CP (Portugalia), în 25 septembrie.

La Botevgrad se vor juca şi meciurile din grupa D, în 22 şi 24 septembrie, iar la  Nicosia se va juca la aceleaşi date şi în acelaşi sistem.

FIBA Europe a mai precizat că toate meciurile se vor juca fără spectatori, în actualele circumstanţe pandemice.

Din fiecare grupă preliminară se va califica în grupele principale doar câştigătoarea.

Afla mai multe despre: u bt cluj 

viewscnt
Articole similare