Experiențe împreună.
You are here:

„U” Cluj continuă seria de achiziţii. „Şepcile roşii” au transferat un fotbalist portughez

„U” Cluj continuă seria de achiziţii. „Şepcile roşii” au transferat un fotbalist portughez

U Cluj

Comentarii

Gruparea din Liga a II-a Universitatea Cluj a anunţat, marţi, transferul jucătorului portughez Sergio Ribeiro, în vârstă de 24 de ani.

Considerat unul dintre tinerii cu potenţial din fotbalul lusitan, noul mijlocaş dreapta al clujenilor a evoluat la toate grupele de juniori ale naţionalei Portugaliei. A strâns 52 de selecţii şi nouă goluri, fiind căpitanul echipelor U19 şi U20 ale Portugaliei într-o generaţie cu Guedes (Valencia), Gil Dias (Monaco) sau Renato Sanches (Bayern Munchen / Lille).

Sergio Ribeiro a ajuns în 2009, la vârsta de 13 ani, în academia campioanei Portugaliei, FC Porto. În 2015, acesta a debutat în fotbalul profesionist în Liga PRO (liga a II-a în Portugalia) pentru formaţia secundă a celor de la FC Porto, fiind o prezenţă constantă în UEFA Youth League, competiţie în care a strâns nouă prezenţe. În a doua divizie acesta a strâns 27 de meciuri şi două reuşite.

La finalul sezonului 2015-2016 a fost câştigător al titlului din Liga PRO cu FC Porto B. După opt ani petrecuţi în curtea alb-albaştrilor, el a făcut pasul, sub formă de împrumut, către Vitória Guimarães SC pentru o scurtă perioadă. În 2017, noul jucător al lui ”U” a ajuns la Oliveirense, echipă la care strâns 64 de prezenţe şi patru goluri în Liga PRO.

viewscnt
Articole similare
Poze demențiale cu Simona Halep în croazieră în luna de miere