Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U Cluj - Ripensia 2-3. Rezultat surprinzător pe Cluj Arena. Timişorenii au marcat golul victoriei în minutul 90+8.

U Cluj - Ripensia 2-3. Rezultat surprinzător pe Cluj Arena. Timişorenii au marcat golul victoriei în minutul 90+8.

Liga 2

Comentarii

U Cluj a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul 3-2, de Ripensia Timişoara, în etapa a 32-a din Liga 2.

Octavian Drăghici a marcat golul victoriei pentru Ripensia în minutul 90+8, în timp ce Ioan Dumiter a reuşit, la rândul său, o dublă pentru învingători. Cristian Gavra (22) şi Andrei Haţieganu (55) au înscris golurile echipei antrenate de Bogdan Lobonţ.

Este prima înfrângere suferită de U Cluj, după trei victorii la rând. Echipa lui Lobonţ rămâne pe locul al treilea, poziţie de baraj, cu 66 de puncte, la patru lungimi de ocupanta locului secund, Chindia, şi la şapte de liderul Academica Clinceni. Ripensia acumulează 42 de puncte şi urcă o poziţie, pe 9.

Confruntarea dintre U Cluj şi Ripensia este una care aminteşte de marile dueluri de odinioară ale fotbalului românesc. Cele două au jucat atât prima finală a Cupei României din istorie, cât şi ultimul act pentru titlul primei ediţii a Diviziei A. Se întâmpla în anii `30 atunci când cele două dominau competiţiile interne. După ce au trecut prin perioade tulburi, şecpile roşii, dar şi roş-galbenii Timişoarei încearcă să îşi regăsească identitatea şi să revină în prim planul fotbalului românesc.

  • LIVE VIDEO | Universitatea Cluj - Ripensia Timişoara, astăzi, 18:30, Telekom Sport 1

Deocamdată cele două se află în liga secundă acolo unde se luptă pentru obiective diferite. Clujenii atrenaţi de Bogdan Lobonţ se află pe locul 3 şi încearcă să rămână aproape de primele două clasate. După victoria de ieri a Chindiei, târgoviştenii au patru puncte în plus faţă de clujeni. Ripensia, în schimb, este la şase puncte de primul loc retrogradabil cu opt runde înainte de finalul sezonului. Timişorenii nu sunt uşor de învins atunci când evoluează în deplasare. Au pierdut un singur meci în acest an din cele 5 partide disputate pe teren străin. 

Afla mai multe despre: u clujripensiapromovaretradiţie 

viewscnt
Articole similare