Experiențe împreună.
You are here:

U Craiova a dat marea lovitură pe piaţa transferurilor! Oltenii au pus mâna pe un super jucător şi fanii speră la sezonul perfect

U Craiova a dat marea lovitură pe piaţa transferurilor! Oltenii au pus mâna pe un super jucător şi fanii speră la sezonul perfectgalerie foto

U Craiova

Comentarii

U Craiova are deja un prim transfer important pentru stagiunea viitoare: Vlad Screciu. Fanii îl consideră o piesă esenţială.

Universitatea Craiova a ratat la mustaţă titlul în Liga 1, dar suporterii săi n-au plecat de lângă echipă. Dimpotrivă, susţinătorii înflăcăraţi ai craiovenilor fac deja planuri pentru stagiunea viitoare.

Fanii cred că U Craiova a dat marea lovitură pe piaţa transferurilor. Pariul Vlad Screciu pentru stagiunea viitoare

Craiova l-ar putea pierde pe Cicâldău, poate cel mai bun fotbalist din campionatul intern în acest moment. Are deja un înlocuitor pregătit: Vladimir Screciu.

Fotbalistul care a explodat în Bănie, dar nu a convins în Belgia, la Genk, a revenit la Universitatea Craiova semnând un nou acord pe cinci sezoane. A fost prima lovitură a campaniei de transferuri din România dat de un club din campionatul intern, iar suporterii Universităţii au toate motivele să fie încrezători.

Pe reţelele de socializare, fanii Universităţii fac deja propuneri de echipă pentru stagiunea viitoare. În mai toate se regăseşte şi numele lui Screciu, un fotbalsit care trezeşte entuziasm printre fani.

Apropierea fanilor de numele lui Screciu pare cumva firească. Puştiul de 20 de ani este un produs al clubului din Bănie şi este un fotbalist născut şi crescut în Oltenia. Vladimir Screciu s-a născut la Corabia, o micuţă localitate din judeţul Olt, situată pe malul Dunării. A început fotbalul în oraşul său natal, dar din 2011 a ajuns la juniorii Universităţii.

A debutat la Craiova în 2016 şi a avut nevoie de un singur sezon, în ciuda vârstei sale fragede, pentru a impresiona. Benfica şi Fenerbahce au fost primele echipe interesate de el, apoi Ajax l-a trecut de asemenea pe lista jucătorilor observabili. Polivalent, puternic, versatil şi foarte inteligent în joc, Screciu este un mijlocaş defensiv care poate evolua şi ca fundaş central. A strâns 44 de meciuri la U Craiova în două sezoane apoi a semnat cu Genk, formaţie alături de care a cucerit titlul de campion, fără să evolueze vreun minut.

Adaptarea la rigorile fotbalului belgian l-a costat pe Screciu, care acum are şansa de a reveni într-un angrenaj care îi convine şi unde, profitând de vârsta sa excelentă pentru fotbalul de mare performanţă, poate creşte în continuare. Internaţional U21 al României, Screciu intrase deja în vizorul primei reprezentative, ca urmare a progresului său impresionant. Primul jucător din Liga 1 născut după 2000, Screciu este considerat deja un mare atu pentru stagiunea viitoare.

El se pliază foarte bine pe filosofia de joc a antrenorului Cristiano Bergodi, iar faptul că şi-a revenit după accidentarea gravă suferită în Belgia, îl poate transforma într-o piesă de echilibru în angrenajul oltenilor. Este ceea ce îşi doresc şi suporterii înflăcăraţi ai ”leilor din Bănie”, care văd în Screciu piesa lipsă din stagiunea aproape perfectă a Craiovei din 2019-2020. 

  • 500 de mii de euro este cota de piaţă a lui Vladimir Screciu

  • 2 milioane de euro a plătit Genk pentru transferul său

  • 44 de meciuri a jucat Screciu la U Craiova

viewscnt
Articole similare
VIDEO Scene socante la Roland-Garros: olandeza Bertens, scoasa din teren in scaun cu rotile dupa...