Experiențe împreună.
You are here:

U Craiova a făcut primul transfer tare din era Cristiano Bergodi. Fanii sunt în culmea fericirii: "E o mutare bună!"

U Craiova a făcut primul transfer tare din era Cristiano Bergodi. Fanii sunt în culmea fericirii: "E o mutare bună!"

U Craiova

Comentarii

U Craiova a rezolvat primul transfer după instalarea italianului Cristiano Bergodi în funcţia de antrenor.

În ziua în care a condus primul său antrenament la U Craiova, Cristiano Bergodi primeşte o veste excelentă. Începând din vară, tehnicianul italian va putea să mizeze pe un jucător de mare perspectivă, care se încadrează la regula U-21. Este vorba despre Vladimir Screciu, în vârstă de 20 de ani, un fotbalist versatil, care poate să evolueze atât în centrul liniei de mijloc, cât şi în apărare.

Vândut în vara anului 2018 la Genk, pentru două milioane de euro, fotbalistul oltean revine la U Craiova, sub forma unui transfer definitiv, a anunţat, joi, impresarul Silviu Bogdan. Internaţionalul de tineret nu s-a adaptat în Belgia, el suferind o accidentare teribilă la doar câteva luni de la transferul la Genk şi nici măcar nu a apucat să debuteze pentru fosta campioană a Belgiei. În partea a doua a acestui sezon, Screciu a fost împrumutat în liga a doua belgiană, la SK Lommel, echipă pentru care a avut două apariţii.

Vladimir Screciu, primul transfer făcut de U Craiova în era Cristiano Bergodi

"Ştiţi bine că eu l-am adus prima dată pe Screciu în Craiova, la şcoala mea de fotbal. E un băiat foarte muncitor, şi-a dorit foarte mult să ajungă sus. După transferul la Genk, pe o sumă foarte bună (2.000.000 de euro – n.r. - în 2018), a avut marele ghinion să se accidenteze. Ghinionul a fost principalul motiv pentru care n-a reuşit în Belgia, un campionat în care foarte puţini români s-au putut impune", a spus Silviu Bogdan, la Pro X. "Cred că, în acest moment, Craiova a făcut o mutare bună! În perspectiva jucătorului Under 21, în acest moment sunt doar Vlădoiu, Constantin, Baiaram, Mihăilă, Niţu. Peste un an, Mihăilă n-o să mai fie eligibil U21. Sunt soluţii puţine pentru Craiova. De aceea spun că a repatriat un jucător în care poate avea încredere. Cred că şi el vine cu o ambiţie de a demonstra că n-a fost întâmplător transferul la Genk", a completat fostul conducător al Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova.

"E apt 100%, nu mai are probleme medicale. Din ce informaţii am, va veni definitiv la Craiova. E o înţelegere între cluburi. Să nu uităm că el a plecat pe 2 milioane. Între timp, Genk a mai cheltuit cu el, i-a dat salarii, a plătit la stat… În acest moment, era practic imposibil pentru Genk să-l vândă la un club din străinătate. Iar împrumutul nu rezolva nimic pentru Genk. E o înţelegere între cluburi, Craiova să-l pună pe picioare, iar la un eventual transfer Genk să-şi recupereze din suma pe care au cheltuit-o", a explicat Silviu Bogdan.

  • 44 de prezenţe a strâns Screciu la U Craiova, înainte să fie transferat de Genk
  • 575.000 de euro este cota lui Screciu, conform Transfermarkt.de

viewscnt
Articole similare