Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U Craiova - AEK Atena 0-2. Victorie fără emoţii pentru greci, iar aventura europeană a oltenilor se apropie de final

U Craiova - AEK Atena 0-2. Victorie fără emoţii pentru greci, iar aventura europeană a oltenilor se apropie de final
Comentarii

U Craiova a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de AEK Atena, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League.

Mantalos (60) şi Livaja (85) au marcat golurile învingătorilor.

Aventura europeană a Craiovei se apropie de final, după un meci de coşmar cu AEK Atena. Grecii puteau deschide scorul încă de la mijlocul primei reprize. Cea mai mare şansă a lui AEK i-a aparţinut lui Vranjes, care nu a putut înscrie din şase metri. Abia pe final de repriză a reacţionat şi Universitatea. Roman nu a ajuns însă la centrarea perfectă a lui Bancu.

Atacantul Craiovei a avut o nouă şansă în startul părţii a doua, însă i-a dezamăgit din nou pe cei 4.000 de copii din tribune. Grecii au dat lovitura după fix o oră de joc. Căpitanul Mantalos a fost la finalizare. După gol, Universitatea nu a mai contat deloc, iar grecii au mai lovit o dată. Livaja l-a executat sec pe Pigliacelli. În prelungiri, oltenii au irosit cea mai mare ocazie. Fortes a ratat de puţin poarta, iar Craiova - AEK s-a terminat 0-2.

Returul se va disputa joia viitoare, la Atena.

U Craiova - AEK Atena 0-2 (Mantalos 60, Livaja 85)

U Craiova: Pigliacelli - Briceag, Acka, Kelic, Bancu (C) - Ivanov (Qaka 66), Mateiu, Cicâldău - Bărbuţ (A. Ioniţă 73), M. Roman (C. Fortes 73), Vătăjelu.
Rezerve: Popescu - Borţa, Fortes, Qaka, Hreniuc, Constantin, A. Ioniţă.
Antrenor: Corneliu Papură.

AEK: Barkas - Paulinho, Vranjes, Svarnas, Hult - Simao, Simoes - Verde (Oliveira 64), Geraldes, Mantalos - Klonaridis (Livaja 39).
Rezerve: Tsintotas - Albanis, Krsticic, Livaja, Lopes, Oikonomou, Oliveira.
Antrenor: Miguel Cardoso.


Final: U Craiova - AEK Atena 0-2

Min. 90+4: Ocazie imensă pentru Craiova. Bogdan Vătăjelu îi aşază mingea pe cap lui Carlos Fortes, iar portughezul reia puţin pe lângă bară.

Min. 85: GOL AEK Atena. Livaja duce scorul la 2-0 cu un şut din unghi, fără speranţe pentru Pigliacelli.

Min. 83: Ocazie importantă pentru U Craiova: Carlos Fortes şutează din unghi, dar Barkas reuşeşte să respingă.

Min. 75: Oltenii rămân din nou descoperiţi. Paulinho scapă în flancul drept şi trimite o minge care traversează careul oltenilor, fără ca Oliveira să ajungă la minge.

Min. 60: Gol AEK. Mantalos, nepermis de liber în interiorul carelui, îl lobează pe Pigliacelli cu o lovitură de cap şi deschide scorul.

Min.54: Cea mai mare ocazie a Craiovei în această partidă: acţiune Bărbuţ în flancul drept, urmată de o centrare pentru Mihai Roman, care reia pe lângă poartă, din poziţie ideală.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză: U Craiova - AEK Atena 0-0

Min. 43: Ocazie şi la cealaltă poartă: Vătăjelu trage la virul ierbii de la aproximativ 20 de metri, însă mingea trece la mai bine de un metru de bara din stânga porţii lui Barkas.

Min. 40: Încă o ocazie mare de tot pentru greci. Vranjes reia cu capul din apropiere, după o lovitură liberă executată de pe flancul drept, însă mingea trece puţin pe lângă bara din dreapta porţii lui Pigliacelli.

Min. 20: Ocazie imensă a lui AEK Atena: Paulinho a pătruns în flancul drept, a intrat în careu şi a trimis excelent în faţa porţii, acolo unde a apărut Mantalos, dar grecul a reluat peste poartă din poziţie ideală.

Min. 15: Continuă evoluţia curajoasă a Universităţii Craiova: Nicuşor Bancu trage puternic de la mai bine de 20 de metri, însă portarul grecilor, Barkas, este la post şi reuşeşte să reţină.

Min. 10: La cealată poartă, Cicâldău ia o acţiune pe cont propriu şi încearcă un şut de la aproximativ 20 de metri, dar mingea se duce în blocaj şi apoi iese în corner.

Min. 7: Ocazie AEK: Daniele Verde dă cu piciorul la o ocazie bună de gol, trăgând modest, pe lângă poartă, din interiorul careului, lateral dreapta.

Min. 4: Acţiune periculoasă a oltenilor, în flancul stâng. Vătăjelu a pătruns în careu şi a trimis în faţa porţii, pentru Bărbuţ, dar Vranjes a ajuns primul la minge şi a scos în corner.

Min. 1: A început meciul.

UPDATE 18:15 | O oră până la startul partidei de pe "Ion Oblemenco". Meciul se va juca fără spectatori doar pe hârtie. O "portiţă" din regulament le permite oltenilor să aibă spectatori: copiii sub 14 ani de la academiile sportive pot asista la meci şi, din informaţiile Telekom Sport, se anunţă o asistenţă de aproximativ 5.000 de fani.


Universitatea Craiova a anunţat, miercuri, că solicitarea sa de suspendare a executării sancţiunii de a disputa fără spectatori trei partide din cupele europene a fost respinsă de Comisia de Apel a UEFA.

“Din păcate, decizia de suspendare a executării sancţiunii de a juca fără spectatori următoarele 3 meciuri europene a fost respinsă de către Comisia de Apel a UEFA. Ca urmare, toţi cei care şi-au achiziţionat pachete de bilete cu AEK Atena şi Sepsi OSK vor primi banii înapoi integral şi, în plus, vor avea biletul gratuit la meciul cu Sepsi. Returnarea banilor se poate face oricând în următoarele 30 de zile la magazinele oficiale ale Ştiinţei, precum şi la casele de bilete în cadrul programului zilnic. Cei care au achiziţionat bilete doar la meciul cu AEK Atena vor primi, de asemenea, banii înapoi”, este anunţul clubului oltean.

Marţi, UEFA a anunţat că Universitatea Craiova a fost sancţionată de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului continental cu disputarea a două partide pe teren propriu fără spectatori, după incidentele de la meciul retur cu Honved Budapesta, din Liga Europa. Un al treilea meci este cu suspendare, pentru o perioadă de doi ani. În plus, CSU Craiova a fost amendată cu 60.000 de euro.

Craiova a fost sancţionată pentru aruncarea de obiecte în teren, folosirea de dispozitive pirotehnice, organizarea necorespunzătoare a meciului, comportamentul rasist al suporterilor şi pentru tulburările din tribune.

U Craiova - AEK Atena, LIVE TEXT, joi, de la 19:15

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, săptămâna trecută, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. În următoarea fază, Craiova va evolua contra AEK Atena, la 8 şi 15 august, primul meci acasă. După 120 de minute, scorul a fost 0-0, acelaşi ca în meciul tur.

Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă 35 de minute. Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină. Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor, şi în acelaşi timp centralul a fost lovit de un obiect, conform reluărilor TV. Hunter a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea. Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.

Joi, CSU Craiova va evolua, pe teren propriu, cu AEK Atena, în manşa I a turul al treilea preliminar al Ligii Europa. Returul va avea loc peste o săptămână, la Atena.

În cazul în care va trece de AEK Atena (Grecia), în turul al treilea preliminar (meciuri la 8 şi 15 august), Universitatea Craiova va evolua în play-off cu Sparta Praga (Cehia) sau Trabzonspor (Turcia), prima partidă fiind programată acasă.

Afla mai multe despre: u craiova 

viewscnt
Articole similare