Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

U Craiova, în turul 3 preliminar al Europa League! Mirko Pigliacelli a făcut minuni la loviturile de departajare. Meciul a fost marcat de incidente

U Craiova, în turul 3 preliminar al Europa League! Mirko Pigliacelli a făcut minuni la loviturile de departajare. Meciul a fost marcat de incidentegalerie foto
Comentarii

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. În următoarea fază, Craiova va evolua contra AEK Atena, la 8 şi 15 august, primul meci acasă.

După 120 de minute, scorul a fost 0-0, acelaşi ca în meciul tur.

La penaltiuri au marcat Ioniţă, Fortes şi Cicâldău, de la Craiova şi numai Ikenne de la Honved. Au ratat Kamber, Batik şi Bano-Szabo, toţi de la Honved.

În minutul 37, portarul echipei Honved, Robi Lefkovits, s-a accidentat, el căzând la o intervenţie şi acuzând probleme la piciorul drept. Jocul a fost întrerupt câteva minute până când Lefkovits a primit îngrijiri şi a fost scos din satdion cu ambulanţa.

La meci au asistat peste 22.000 de spectatori. În prima repriză, câţiva fani ai echipei Honved au provocat incidente în tribună, ei încercând să escaladeze gardul sectorului în care se aflau. Ei au fost opriţi rapid de forţele de ordine, care au folosit şi gaze lacrimogene.

Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă 35 de minute.

Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină.

Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor, şi în acelaşi timp centralul a fost lovit de un obiect, conform reluărilor TV. Hunter a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea.

Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.

Universitatea Craiova - Honved 0-0

Echipele de start:

U Craiova: Pigliacelli - Martic (Briceag 13), Kelic, Acka, Bancu (C) - Cicâldău, Mateiu, Ivanov (Qaka 75) - Bărbuţ, Roman (Carlos Fortes 94), Vătăjelu (A. Ioniţă 63).
Rezerve: Popescu - Tiago Ferreira, Carlos Fortes, Qaka, V. Constantin.
Antrenor: Corneliu Papură.

Honved: Lefkovits (Berla 40) - Ikenne, Batik, Kamber (C), Lovric, Kukoc (Niba 91) - Kesztyus, Moretti (Uzoma 73), Bano-Szabo - Moutari, Kulach (N'Gog 78).
Rezerve: Uzoma, Kalnoki-Kis, Majer, Niba, Egerszegi, Ngog.
Antrenor: Giuseppe Sannino.


3-1: Pigliacelli apără şi penalty-ul lui Bano-Szabo, iar U Craiova este în turul al treilea preliminar al Europa League.

3-1: Gol Cicâldău.

2-1: Gol şi pentru maghiari: înscrie N'Gog.

2-0: GOL CRAIOVA! Două din două pentru olteni: înscrie şi Carlos Fortes cu o execuţie imparabilă.

1-0: Penalty ratat Honved! Pigliacelli parează şi lovitura lui Batik.

1-0: GOL Craiova! Ioniţă transformă primul penalty!

0-0 Penalty ratat Honved! Pigliacelli parează penalty-ul lui Kamber!

Avem lovituri de departajare!

Se reia meciul, după 33 de minute în care jocul a fost întrerupt. Arbitrul Arnold Hunter nu a mai putut să continue şi a fost înlocuit de cel de-al patrulea oficial.

Min. 120+28: Încă nu s-a reluat meciul. Pare-se că arbitrul Arnold Hunter a fost lovit de o brichetă aruncată din tribunele Arenei Naţionale.

Min. 120+12: Arbitrul revine pe teren. Carlos Fortes şi Batik primesc cartonaşul galben. În mod surprinzător, Qaka scapă fără să fie sancţionat, deocamdată.

Min. 120: Meciul se întrerupe, după ce o petardă a explodat chiar în spatele arbitrului partidei, Arnold Hunter. Totul a plecat după o îmbulzeală între jucătorii celor două echipe, Qaka împingându-l pe un adversar, care s-a prăbuşit pe gazon.

Min. 119: Ocazie imensă pentru olteni. Cicâldău execută o lovitură liberă spre bara a doua, de unde Carlos Fortes reia periculos cu capul, însă Berla reuşeşte să pareze.

Min. 106: Începe repriza a doua a prelungirilor.

Pauză.

Min. 105+1: Ocazie Craiova: Carlos Fortes reia cu capul după o lovitură de colţ, însă mingea trece din nou pe lângă poartă.

Min. 101: Alex Ioniţă trage din afara careului, însă mingea trece mult pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Berla.

Min. 94: Corneliu Papură efectuează şi cea de-a patra schimbare: intră Carlos Fortes, iese Mihai Roman.

Min. 91: A început prima repriză de prelungire.

Finalul timpului regulamentar: U Craiova - Honved 0-0. Se intră în prelungiri.

Min. 77: Ocazie U Craiova: Bărbuţ ia o acţiune pe cont propriu, în flancul drept, intră în centru şi şutează la colţul scurt, dar mingea se duce în plasa laterală.

Min. 63: Schimbare la U Craiova: iese Vătăjelu, intră Alex Ioniţă.

Min 50 Ocazie mare Craiova: portarul oaspeţilor intervine decisiv în faţa lui Roman.

Min 48 Ocazie mare Craiova: Cicâldău nimereşte bara în urma unei lovituri libere.

Pauză în Bănie: U Craiova - Honved 0-0. Cum meciul tur s-a încheiat fără gol, la acest scor s-ar merge în prelungiri.

Min. 45+6: Bancu trage din unghi, însă mingea îl loveşte pe un adversar şi iese în corner.

Min. 40: Schimbare şi la Honved: iese portarul Lefkovits, accidentat grav după ce a căzut greşit după un duel aerian, şi intră Berla. Goalkeeper-ul lui Honved a fost transportat de urgenţă la spital.

Min. 31: Oltenii se întrec în ratări. Mateiu trage puternic din afara careului, însă portarul lui Honved este din nou la post.

Min. 30: Încă o şansă pentru olteni de a deschide scorul. Mateiu pătrunde în forţă în careu şi îi scoate cu călcâiul lui Bărbuţ, care reia însă cu latul, iar goalkeeper-ul advers reţine fără probleme.

Min. 24: Ocazie Craiova. Mihai Roman execută o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, lateral dreapta, însă mingea trece puţin pe lângă poartă.

Min. 13: Schimbare la U Craiova: iese Martic, accidentat, şi intră Briceag.

Min. 8: Prima ocazie de gol a întâlnirii îi aparţine Craiovei. Ivanov trage din afara careului, însă portarul lui Honved este la post şi reţine în doi timpi.

Min. 1: A început meciul.


Universitatea Craiova are parte de un start de sezon de excepţie. Echipa pregătită de Corneliu Papură a înregistrat victorii pe linie în primele trei etape din Liga I şi este lider în clasament, la egalitate de puncte cu o altă reprezentantă a României în Europa League, FC Viitorul. Nici în competiţiile europene nu merg rău oltenii. Până acum, au scos două victorii şi o remiză albă în preliminariile Europa League.

Universitatea Craiova - Honved, LIVE TEXT pe telekomsport.ro, joi, de la 19:15

După victoriile obţinute cu 3-2, în ambele manşe, în faţa azerilor de la Sabail, Universitatea Craiova a mers în Ungaria pentru duelul cu Honved Budapesta. Oltenii au scos acolo o remiză albă, iar acum sunt favoriţi la calificarea în turul al treilea al Europa League.

Universitatea Craiova - Honved, LIVE TEXT pe telekomsport.ro, joi, de la 19:15

"Primul lucru la care trebuie să ne gândim, să pregătim foarte bine meciul cu Honved. Să uităm cât mai repede acest meci din campionat, să ne refacem, odihna este singurul lucru la care mă gândesc acum. Ne aşteaptă o partidă dificilă, pentru că Honved a fost o echipă agresivă acasă, dar şi noi trebuie să fim mult mai agresivi. Să ne calificăm e important şi cred că o putem face" , a declarat Corneliu Papură.

Afla mai multe despre: craiovahonved 

viewscnt
Articole similare